Annonce
Esbjerg

Folketingsmedlemmer tager stitunnel under A11 til Christiansborg

Tidligere transportminister Hans Christian Schmidt besøgte under valgkampen i maj krydsningen af hovedvej A11 sammen med Troels Ravn, hvor han kaldte det ubehageligt at stå på midten af vejen. Nu har han præsenteret projektet for transportministeren, og sammen med Troels Ravn, Anders Kronborg og Ulla Tørnæs arbejder man videre med sagen på Christiansborg. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Både Hans Christian Schmidt (V), Anders Kronborg(S) og Ulla Tørnæs (V) vil arbejde for en stitunnel under hovedvej A11. Også trafikminister Benny Engelbrecht er positivt indstillet over for projektet.

Ribe: Sagen om en stitunnel under hovedvej A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej er nu nået hele vejen til transportminister Benny Engelbrechts (S) bord på Christiansborg.

JydskeVestkysten skrev tirsdag, hvordan både borgere, erhvervsliv og Esbjerg Kommune bakker op om en mere sikker løsning ved passagen over A11, og under et samråd tirsdag i transportudvalget bragte tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V) sagen fra Ribe frem overfor transportministeren.

Og her var meldingen positiv.

- Jeg bragte sagen fra Ribe op i mit spørgsmål til ministeren, om han vil arbejde for, at der også i regeringens investeringsplan afsættes puljer til eksempelvis trafiksikkerhed. Det var han positiv over for, siger Hans Christian Schmidt og forklarer, hvordan han også tidligere har haft en god, lang snak med ministeren om sagen, og her var tilbagemeldingen ligeledes positiv.

Under valgkampen i maj besøgte Hans Christian Schmidt den farlige passage, og sammen med Troels Ravn (S) lovede han at arbejde videre med sagen. Begge politikere har holdt deres løfte.

- Vi arbejder begge videre med den, og vi er glade for at Esbjerg Kommune nu har meldt ud, at de mener det alvorligt og har givet sagen førsteprioritet overfor Vejdirektoratet, siger den tidligere minister.

Førsteprioritet

Esbjerg Kommune har givet en stitunnel i Ribe, hvor Holmevej krydser Ringvejen/Hovedvej A11 mod Bjerrumvej samt en stitunnel ved Tjæreborgvej/Vestre Strandvej, hvor den nationale stirute 1/Vestkystruten krydser Tjæreborgvej, førsteprioritet i deres indstilling til Vejdirektoratet om nye cykelstier og stikrydsninger på statsvejene.

Mandag kom beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen, med det tilbud, at han gerne vil betale for den forundersøgelse, som Vejdirektoratet har nikket ja til at gå i gang med, hvis det kan forenkle processen.

Kronborg og Tørnæs

Også det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg (S) bakker op om projektet, og han vil sammen med Ulla Tørnæs (V) tage sagen med tilbage til Christiansborg.

Han mener, det er godt set af Esbjerg Kommune, at man har valgt at give projektet førsteprioritet.

- Trafiksikkerhedsmæssigt er den godt, men også fordi det er denne passage, der kan give både borgere og turister adgang til hele Vadehavsområdet, og jeg tror, projektet har en god chance for at blive en realitet, siger Anders Kronborg, der sammen med Ulla Tørnæs nu vil vende sagen med deres respektive ordførere.

Anders Kronborg forklarer, at han har tænkt sig at vende projektet i Christiansborgs vestjyske klub, hvor også Henrik Dahl (LA) og Henning Hyllested (EL) er repræsenteret.

- På tværs af partierne synes vi det er vigtigt projekt, fordi der også er bred opbakning til det fra det lokale erhvervsliv ved blandt andet Peter Laursen, og jo flere der bakker op, jo bedre er mulighederne, siger Anders Kronborg.

Annonce

En stor mand

Hans Christian Schmidt mener som Anders Kronborg, at der er god mulighed for, at projektet ved Bjerrumvej kan være med helt fremme, når midlerne skal uddeles. Samtidig finder Hans Christian Schmidt det positivt, at Peter Laursen har tilbudt at betale for en forundersøgelse, så den dermed kan være klar, hvis der pludselig skulle opstå en mulighed for, at der er blevet økonomi tilovers fra andre projekter.

- Når man ser på dette projekt ved man med det samme, at det er farligt. Når en stor mand som jeg kan få det dårligt og føle ubehag af at stå i helleanlægget midt på vejen, hvordan har et lille barn det så ikke? Vi lærer vores børn ikke at stå tæt på vejen, men her har man ingen andre muligheder, og det er alvorligt, siger Hans Christian Schmidt.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce