Annonce
Esbjerg

Folketingsmedlemmer tager stitunnel under A11 til Christiansborg

Tidligere transportminister Hans Christian Schmidt besøgte under valgkampen i maj krydsningen af hovedvej A11 sammen med Troels Ravn, hvor han kaldte det ubehageligt at stå på midten af vejen. Nu har han præsenteret projektet for transportministeren, og sammen med Troels Ravn, Anders Kronborg og Ulla Tørnæs arbejder man videre med sagen på Christiansborg. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Både Hans Christian Schmidt (V), Anders Kronborg(S) og Ulla Tørnæs (V) vil arbejde for en stitunnel under hovedvej A11. Også trafikminister Benny Engelbrecht er positivt indstillet over for projektet.

Ribe: Sagen om en stitunnel under hovedvej A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej er nu nået hele vejen til transportminister Benny Engelbrechts (S) bord på Christiansborg.

JydskeVestkysten skrev tirsdag, hvordan både borgere, erhvervsliv og Esbjerg Kommune bakker op om en mere sikker løsning ved passagen over A11, og under et samråd tirsdag i transportudvalget bragte tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V) sagen fra Ribe frem overfor transportministeren.

Og her var meldingen positiv.

- Jeg bragte sagen fra Ribe op i mit spørgsmål til ministeren, om han vil arbejde for, at der også i regeringens investeringsplan afsættes puljer til eksempelvis trafiksikkerhed. Det var han positiv over for, siger Hans Christian Schmidt og forklarer, hvordan han også tidligere har haft en god, lang snak med ministeren om sagen, og her var tilbagemeldingen ligeledes positiv.

Under valgkampen i maj besøgte Hans Christian Schmidt den farlige passage, og sammen med Troels Ravn (S) lovede han at arbejde videre med sagen. Begge politikere har holdt deres løfte.

- Vi arbejder begge videre med den, og vi er glade for at Esbjerg Kommune nu har meldt ud, at de mener det alvorligt og har givet sagen førsteprioritet overfor Vejdirektoratet, siger den tidligere minister.

Førsteprioritet

Esbjerg Kommune har givet en stitunnel i Ribe, hvor Holmevej krydser Ringvejen/Hovedvej A11 mod Bjerrumvej samt en stitunnel ved Tjæreborgvej/Vestre Strandvej, hvor den nationale stirute 1/Vestkystruten krydser Tjæreborgvej, førsteprioritet i deres indstilling til Vejdirektoratet om nye cykelstier og stikrydsninger på statsvejene.

Mandag kom beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen, med det tilbud, at han gerne vil betale for den forundersøgelse, som Vejdirektoratet har nikket ja til at gå i gang med, hvis det kan forenkle processen.

Annonce

Kronborg og Tørnæs

Også det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg (S) bakker op om projektet, og han vil sammen med Ulla Tørnæs (V) tage sagen med tilbage til Christiansborg.

Han mener, det er godt set af Esbjerg Kommune, at man har valgt at give projektet førsteprioritet.

- Trafiksikkerhedsmæssigt er den godt, men også fordi det er denne passage, der kan give både borgere og turister adgang til hele Vadehavsområdet, og jeg tror, projektet har en god chance for at blive en realitet, siger Anders Kronborg, der sammen med Ulla Tørnæs nu vil vende sagen med deres respektive ordførere.

Anders Kronborg forklarer, at han har tænkt sig at vende projektet i Christiansborgs vestjyske klub, hvor også Henrik Dahl (LA) og Henning Hyllested (EL) er repræsenteret.

- På tværs af partierne synes vi det er vigtigt projekt, fordi der også er bred opbakning til det fra det lokale erhvervsliv ved blandt andet Peter Laursen, og jo flere der bakker op, jo bedre er mulighederne, siger Anders Kronborg.

Annonce

En stor mand

Hans Christian Schmidt mener som Anders Kronborg, at der er god mulighed for, at projektet ved Bjerrumvej kan være med helt fremme, når midlerne skal uddeles. Samtidig finder Hans Christian Schmidt det positivt, at Peter Laursen har tilbudt at betale for en forundersøgelse, så den dermed kan være klar, hvis der pludselig skulle opstå en mulighed for, at der er blevet økonomi tilovers fra andre projekter.

- Når man ser på dette projekt ved man med det samme, at det er farligt. Når en stor mand som jeg kan få det dårligt og føle ubehag af at stå i helleanlægget midt på vejen, hvordan har et lille barn det så ikke? Vi lærer vores børn ikke at stå tæt på vejen, men her har man ingen andre muligheder, og det er alvorligt, siger Hans Christian Schmidt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce