Annonce
Esbjerg

Folketingspolitiker fik nærdødsoplevelse ved farligt kryds: Transportministeren trækkes ind i sag om lyskryds ved Bjerrumvej

Peter Laursen (th.) og Willi Weber havde mandag besøg af folketingsmedlem Karina Lorentzen. Sammen med grundejer Søren Bjerrum Jørgensen så de nærmere på det farlige vejkryds, hvor de kom meget tæt på den lokale trafik. Privatfoto
Mandag besøgte formanden for Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer, Karina Lorentzen(SF) Ribe for at se nærmere på projekt, der skal gøre krydsning af hovedvej A11 ved Bjerrumvej mere sikker. Her oplevede hun ved selvsyn, hvorfor borgerne ønsker forbedringer.

Ribe: SF’s Karina Lorentzen oplevede mandag eftermiddag ved selvsyn, hvorfor borgere omkring Bjerrumvej og Holmevej i det vestlige Ribe i mange år har ønsket en mere sikker krydsning af hovedvej A11.

Politikeren, der også er formand for udvalget for øer og landdistrikter, var på besøg i Ribe for at tale med kasserer i Lokalråd Ribe Midt, Willi Weber, og beboerrepræsentanterne Peter Laursen og Søren Bjerrum Jørgensen, der som grundejer er klar til at afgive noget af hans grund til at gøre vejkrydset bedre.

Mens de talte om, hvad der kunne gøres i krydset, og hvad Karina Lorentzen ville tage med tilbage til Christiansborg, oplevede de det, Willi Weber kaldte en nærdøds-oplevelse.

Annonce

- Vi stod tæt på udkørslen fra Bjerrumvej til A11, da en lastbil med hænger kørte ud på hovedvejen, hvor en hurtigkørende bil havde overset, at lastbilen på vej ud. Pyha, det var meget tæt på, siger Willi Weber, mens også Karina Lorentzen var rystet over situationen.

Prioriteringen

- Det var virkelig vildt. Det kunne have gået grueligt galt, siger politikeren, der kort efter mødet skrev til Folketingets transportudvalg om borgernes langvarige kamp for en sikker krydsning.

- Jeg må indrømme, at jeg synes, det er et fair ønske. Der bliver kørt stærkt, og der er mange biler og tung trafik på A11. Vi var selv tæt på at se et uheld i præcis det kryds, og et lyskryds ville være en relativ simpel foranstaltning, men den vil være af stor betydning for krydsende skolebørn og turister, siger Karina Lorentzen, mens lokalråd og beboere er glade for en stadig større politisk opbakning til projektet.

- Vi er meget glade for den interesse og opbakning, Karina yder til forslaget om forbedring af forholdene, og hun er generelt optaget af, at det ikke udelukkende er i de store byer, der skal skabes bedre forhold for cyklister og gående, siger Willi Weber.

Karina Lorentzen har nu stillet spørgsmål til transportministeren om, hvad det er, der blokerer for, at projektet ikke er kommet videre.

- Vi må vide, hvor langt der er på prioritetslisten, og hvorfor det ikke er prioriteret endnu. Vi er relativt mange politikere, som har lagt vejen forbi, så vi må da kunne lykkes med noget i infrastrukturforhandlingerne, siger hun.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Sydjylland For abonnenter

Dyrehospital frygter bølge af aflivninger: Familier købte under corona hunde i vildskab - nu græder granvoksne mænd, når de sender dem retur

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce