Annonce
Trekantområdet

Folketingspolitikere og gymnasier er kritiske over for nye køreplaner: Nu skal minister svare på spørgsmål

Fra 13. december kører der færre tog mellem Vejle og Struer. Det er resultatet, efter Transportministeriet har indgået en aftale med Arriva om togdrift på strækningen. Ifølge den er det aftalt, at Arriva skal køre én gang i timen i hver retning fra klokken 5 om morgenen til klokken 23 om aftenen. Foto: Morten Pape
Kristian Jensen (V) og Hans Kristian Skibby (DF) vil begge høre ministerens holdning i forbindelse med udsigten til færre tog mellem Vejle og Struer. Rektorer på flere af Vejles ungdomsuddannelser mener, at beslutningen er truffet på et tyndt grundlag.

Give: De to folketingsmedlemmer Kristian Jensen (V) og Hans Kristian Skibby (DF) har begge stillet spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht (S) om den fremtidige togdrift mellem Vejle og Struer.

Det gør de på baggrund af nyheden om, at en række togafgange forsvinder, når en ny kontrakt om togdriften på strækningen træder i kraft 13. december. Helt konkret spørger de to politikere ind til det tog, der har i dag afgår fra Brande Station mod Herning kl. 07.13. Toget begynder i Vejle 06.24, og tager pendlere med fra Give 06.54.

- Ændringen i køreplanen betyder, at toget mod Herning fra den 14. december 2020 først afgår fra Brande kl. 7.42, og derfor først er i Herning få minutter i kl. 8.00, hvilket er alt for sent til, at de mange mennesker, der benytter toget til eksempelvis uddannelse og beskæftigelse i nabokommunen, kan komme frem i tide, skriver Hans Kristian Skibby blandt andet som en del af sit spørgsmål.

Annonce

Både Kristian Jensen og Hans Kristian Skibby vil høre transportministerens holdning til togafgangens snarlige forsvinden. Spørgsmålene er såkaldte paragraf 20-spørgsmål, som alle folketingsmedlemmer skriftligt kan stille for at få en ministers holdning til en given sag. Den pågældende minister skal herefter svare inden for seks hverdage.

Gymnasier i opråb

Også togpassagerer, der vil mod Vejle, rammes af køreplansændringer.

Vejle Amts Folkeblad beskrev i sidste uge, at teknisk udvalg i Vejle Kommune har besluttet at indsætte en bus fra Thyregod via Give og Jelling til Vejle. Den skal sikre, at især skoleelever, der går på ungdomsuddannelserne i Vejle, om morgenen kan nå videre med busforbindelser fra busterminalen i Vejle, selvom afgangen klokken 6.57 fra Give nedlægges.


Det virker som en skrivebordsproces, hvor der er truffet beslutning på et tyndt grundlag, og hvor man har glemt at række ud til brugerne.

Kristine Kornum, rektor på Rødkilde Gymnasium på vegne af Rødkilde Gymnasium, Rosborg Gymnasium og Campus Vejle


I den forbindelse udtalte formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen, kritik af Trafikstyrelsen, der har lavet udbudsmaterialet. Flere gymnasierektorer er heller ikke begejstrede over udsigten til færre tog.

- Det virker som en skrivebordsproces, hvor der er truffet beslutning på et tyndt grundlag, og hvor man har glemt at række ud til brugerne, eksempelvis uddannelserne i området, som nu bliver berørt af ændringen, skriver Kristine Kortnum, der er rektor på Rødkilde Gymnasium, i et læserbrev på vegne af rektorer og bestyrelsesformænd fra Rødkilde Gymnasium, Rosborg Gymnasium og Campus Vejle.

Den fjerde ungdomsuddannelse i Vejle, Vejle Tekniske Gymnasium, rammes ikke på samme måde af ændringerne. Det skyldes, at eleverne herfra ikke har langt fra banegården til klasselokalerne i Jernbanegade. Derfor kan elever fra eksempelvis Give godt nå til første undervisningstime, hvis de tager toget klokken 7.29.

Politikerne i Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg har ligesom politikerne i Vejle aftalt at indføre buskørsel mellem Brande og Herning for at erstatte den sløjfede morgenafgang.

Annonce
Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Geografisk Have kæmper mod umulig plante: - Den forsvinder nok aldrig

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce