Annonce
Esbjerg

Folketingspolitikere om manglende sikkerhed ved Bjerrumvej: Nu skal der handling på det her

Beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen(tv), Hans Christian Schmidt, Anders Kronborg, Jesper Frost Rasmussen, Troels Ravn samt Niels Frederiksen og Willi Weber fra Lokal Ribe Midt så mandag eftermiddag nærmere på den farlige overgang mellem Holmevej og Bjerrumvej. Foto: Kåre Welinder
Mandag eftermiddag var politikere, lokalråd og beboere fra Bjerrumvej og Holmevej endnu engang enige om, at man brændende ønsker sig en sikker passage af hovedvej A11 vest for Ribe. Men pengene mangler, og dermed et det nu fire år siden, sagen første gang blev nævnt efter en dødsulykke på stedet.

Ribe: Stor var skuffelsen hos både politikere, lokalråd og beboere midt i februar, da den statslige tildeling af cykelstimidler undlod af prioritere anlægget af en mere trafiksikker overgang tværs over hovedvej A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej i det vestlige Ribe.

Mandag mødtes parterne så endnu engang på stedet, som de har gjort efterhånden mange gange, siden JydskeVestkysten første gang skrev om planerne helt tilbage i august 2017.

Initiativtageren dengang var beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen. Han udtalte, at han syntes det var decideret uanstændigt, at der ikke blev foretaget ændringer ved en overgang, hvor der var sket dødsfald.

Annonce

Dødsfaldet skete i 2014, og mandag var Peter Laursen så endnu engang på plads ved A11-krydsningen for tålmodigt at kæmpe videre for den sag, som både Ribes indbyggere, turistaktører, lokalråd og politikere fra Esbjerg Kommune og Folketinget også synes er en god idé.

Troede den var hjemme

Men siden ulykken i 2014 er der intet sikkerhedsmæssigt sket ved overgangen.

Lastbiler og tonstunge traktorer buldrer stadig forbi få centimeter fra de ventende fodgængere og cyklister, der tør vente ude på helleanlægget, og mandag eftermiddag var det tydeligt, at skuffelsen over at være blevet forbigået ved uddelingen af februars statslige millioner endnu ikke havde lagt sig.

- Jeg troede godt nok, den var hjemme, da de uddelte i februar, og jeg var både overrasket og skuffet over at finde ud af, at der i stedet blev uddelt midler til Kærbøl Markvej, sagde folketingspolitiker Troels Ravn (S), der var på besøg sammen med Christiansborg-politikerne Anders Kronborg (S) og Hans Christian Schmidt (V) samt borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Annonce

Den kloge løsning

Årsagen til forbigåelsen var, at Vejdirektoratet i februar endnu ikke havde færdigbehandlet et projekt med et signalreguleret passage af A11, og derfor ikke kunne indstille projektet til politikerne. Det blev først helt færdigt efter tildelingen af millionerne, men det vidste dog hverken beboere eller politikere. Derimod ved de, at Vejdirektoratet  i dag er helt færdige med projektet, og det var fremgangsmåden herfra, der mandag blev diskuteret mellem politikere, lokalråd og Peter Laursen, der endnu engang opfordrede politikerne til snart at træffe den kloge, fornuftige og ordentlige løsning for passagen af A11.

- Nu skal der handling på det her. Det skal med til forhandlingsbordet, hvor der skal sættes navn på projektet. Det blev ikke løst sidst, så det skal løses denne gang, sagde tidligere transportminister Hans Christian Schmidt og henviste til de infrastrukturforhandlinger, der efter påske skal i gang på Christiansborg.

Troels Ravn fortalte om midler i en ny trafikpulje, hvor staten betaler 50 pct. og kommunen 50 pct., og Anders Kronborg mente, det var vigtigt i forhold til de kommende forhandlinger, at alle parter er enige om en trafikreguleret løsning, hvor man tidligere også diskuterede en tunnel under hovedvejen.

Tunnelen er dog fravalgt på grund af prisen og det faktum, at et lyskryds vil være mere trafiksikkert, fordi der i samme ombæring også anlægges svingbaner på A11 ud for Bjerrumvej, ligesom Hans Christian Schmidt forklarede, hvordan røde lys fra et lyskryds på afstand beviseligt har en trafikdæmpende virkning på bilister.

Stor prisforskel

Prisen for en underføring under hovedvej A11 mellem Bjerrumvej mellem Holmevej og Bjerrumvej ville koste omkring 32 mio. kr., mens et lyskryds koster 8 mio. kr.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce