Annonce
Tarm

Folketingsvalget kom på tværs af Herborg-borgeres tur til Christiansborg

Tirsdag blev dagen, hvor Lars Løkke Rasmussen udskrev valg. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2019
Mødet i energiudvalget om Viking Link blev aflyst, så Herborg-borgere måtte nøjes med en rundtur på Borgen.

Herborg: Anført af de to indædt kæmpende mastemodstandere Bent K. Søndergaard og Niels Henrik Vad var en 15 mand stor delegation af Herborg-borgere i dag på Christiansborg.

De var taget af sted fra Herborg med bus klokken syv i morges i den hensigt at følge det åbne samråd i Folketingets energiudvalg, hvor energiministeren klokken 15 skulle svare på en række spørgsmål om Viking Link.

Nogle af spørgsmålene var udsprunget af Søndergaard og Vads foretræde for udvalget for 14 dage siden, hvor de argumenterede imod Viking Link-forbindelsen, som nødvendiggør opførelsen af Vestkystforbindelsen og dermed master og luftledninger gennem Herborg. Det var i øvrigt deres andet foretræde for udvalget.

Men statsminister Lars Løkke Rasmussen kom på tværs. Da han gik på Folketingets talerstol og udskrev folketingsvalget, blev der samtidig trykket på stopknappen for alt normal parlamentarisk arbejde på Christiansborg. Udvalgsmødet klokken 15 blev aflyst.

- Vi nåede lige at komme ind i folketingssalen, da Løkke udskrev valget, fortæller Bent K. Søndergaard og fortsætter:

- Udskrivelsen af valget er både godt og skidt. Hvis han havde gjort det en dag tidligere, kunne vi have sparet os turen til København, men det er også godt, for nu kommer der måske en ny regering. En ny energiminister kan få nemmere ved at håndtere sagen om Viking Link, fordi vedkommende ikke vil være fedtet ind i den, som Lars Christian Lilleholt er. Det tror vi da. Vi glæder os til en ny person på posten.

Herborg-borgerne har fået løfte om, at Enhedslisten vil indkalde den kommende energiminister til samråd om Viking Link.

- Så er vi klar én gang mere. Men det er klart, at der går mere tid, hvor Energinet arbejder videre med Viking Link og Vestkystforbindelsen som om, intet var hændt, og det er ærgerligt for os, siger Bent K. Søndergaard.

Inden besøget på Christiansborg blev frokosten i form af stegt flæsk indtaget på den legendariske Restaurant Rio Bravo. Karina Due fra Dansk Folkeparti stod for første del af rundvisningen på Borgen, men måtte afbryde turen for at tage sig af valgkampen. Heldigvis fik en sekretær fra Enhedslisten arrangeret det således, at Henning Hyllested kunne tage over.

- Så vi fik en rundvisning af begge fløje på Christiansborg, men nu er Niels Henrik og jeg efterhånden ved selv at kunne finde vej rundt derinde, siger Bent K. Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce