Annonce
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Det er planen, at genbrugspladserne genåbner tirsdag.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
De fem genbrugspladser i Tønder Kommune åbner igen for private på tirsdag. Affaldschefen opfordrer dog til, at man venter lidt med at komme på pladserne, med mindre det er meget nødvendigt.

Tønder: Både vejret og - for manges vedkommende - ekstra god tid i forbindelse med nedlukningen af Danmark har betydet, at mange har haft incitament til at rydde op på loftet og få styr på haven. Ekstra affald har derfor hobet sig op hos mange, og det har rejst, hvad der nærmest ligner et folkeligt krav om, at genbrugspladserne landet over skal genåbnes.

Nu er folkets bønner blevet hørt, og planen er, at landets genbrugspladser - herunder de fem i Tønder Kommune - åbner igen fra på tirsdag. Eller i hvert fald en del af dem.

Affaldschef hos Tønder Forsyning, Jørgen Olsen, har nemlig endnu ikke en helt færdig plan for, hvordan det præcist spænder af, da avisen kontakter ham søndag.

- Vi ved endnu ikke, om det bliver dem alle. Det har vi ikke overblik over endnu. Og i det hele taget, så er der nogle praktiske ting, vi skal have på plads, inden vi åbner i forhold til koordineringen med blandt andet politiet. Der skal styr på, hvor mange vi må være på pladserne og måske også noget i forhold til trafikafvikling. Vi skulle jo gerne undgå kaos, lyder det fra affaldschefen.

Annonce
Måske det endda vil være godt at vente med at komme på pladserne til efter påske, med mindre man har noget mod at holde i kø.

Jørgen Olsen, affaldschef Tønder Forsyning

Overholde gældende regler

At der nu bliver muligt at genåbne genbrugspladserne er noget, der er besluttet af myndighederne og Kommunernes Landsforening. Åbningen af landets genbrugspladser skal dog foregå, så man fortsat kan overholde de regler, der er udstukket under den nuværende corona-situation.

- Vi skal selvfølgelig gøre det uden, at vi begynder at smitte hinanden, og vi skal holde den fornødne afstand. Kunderne skal hverken smitte hinanden eller vores medarbejdere, så det vil vi holde skarpt fokus på, fortæller Jørgen Olsen videre.

Været heldige

Borgerne i Tønder Kommune har endda været heldigere på genbrugsfronten, end borgerne i de fleste andre kommune.

Her har der nemlig været åbent til grenpladserne, så det er ikke haveaffaldet, der har hobet sig op. Også håndværkerne er blevet tilgodeset, og har fortsat haft muligheden for at komme af med affald, da man i Tønder har holdt nødåbent for erhvervsdrivende i bestemte tidsrum.

Men nu er der altså planen, at genbrugspladserne åbner igen efter et normalt mønster - dog med fokus på at overholde de nuværende regler.

- Hvis alt går, som vi planlægger, så åbner vi på tirsdag, lover Jørgen Olsen.

Vent med at komme

Selvom der nu altså er udsigt til, at man igen kan komme af med sit affald på kommunens genbrugspladser, så opfordrer Jørgen Olsen alligevel til, at man lige holder lidt igen.

- Vi må henstille til vores kunder, at de væbner sig med tålmodighed. Særligt også den dag, vi åbner. Der bliver sikkert run på. Måske det endda vil være godt at vente med at komme på pladserne til efter påske, med mindre man har noget mod at holde i kø. Jeg vil opfordre til, at man venter, med mindre det er strengt nødvendigt, siger Jørgen Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce