Annonce
Vejen

Folmer og Basserne spiller op

Folmer og Basserne er en meget populær gruppe, som tiltrækker mange gæster. De kan opleves på Wellings Landsbymuseum. Privatfoto.

Lintrup: Wellings Landsbymuseum får igen besøg af gruppen, Folmer og Basserne, hvor de vil underholde i en times tid med efterfølgende stort kaffebord og med guidet rundtur i museet.

Folmer og Basserne er en meget populær gruppe, som tiltrækker mange gæster, hvor de synger og spiller. Gruppen, der består af fem mænd, startede med at synge sammen i gruppen Folmer og Basserne i 2013, og deres udgangspunkt er sange og melodier fra 50'erne og 60'erne. Gruppen synger og spiller gamle hits fra De gyldne løver, Four Jacks, Tørfisk, og der er tid til fællessange og muntre indslag og nye indslag.

Gruppen har blandt andet lavet en ny tekst til sangen "Alle sømand er glade for piger", så den nu hedder "Alle mennesker går hen og bli'r trætte". Denne tekst handler om, hvordan det er at bo på plejehjem, og om at man som beboer skal huske navnene på alle de forskellige hjælpere.

Arrangementet foregår onsdag den 24. juli klokken 19.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Genforeningen vækker stadig følelser

Det socialdemokratiske medlem af byrådet i Sønderborg, Bjørn Allerelli Andersen er stødt, fordi det tyske mindretal lægger op til en fejring af 100-året for grænsedragningen i 2020 og ikke af Genforeningen. Han bliver også krænket, når tyske tekster sætter ordet genforening – Wiedervereinigung - i citationstegn. Sagen viser, at der fortsat er store følelser i spil. Den tyske jurist Klaus Alberts fra Kiel har netop udgivet en bog om situationen i 1920. Han anfægter brugen af begrebet genforening, fordi Slesvig heller ikke før 1864 var en del af kongeriget. Argumentet viser, at nogle sager er for komplicerede til, at de kan overlades til videnskaben. Statsretslig er udsagnet korrekt. Men det anfægter ikke, at de dansksindede sønderjyder i 1920 kom hjem til det land og det folk, de så sig som en del af. Så i den følte realitet var der naturligvis tale om en genforening. Derfor skal vi danskere have lov til både at bruge ordet og glædes over Genforeningen. Men vi skal ikke pådutte andre det. Til gengæld skal tyskerne respektere vores holdning. Det tyske mindretal har ligeledes al mulig grund til at glæde sig over Genforeningen. Den forskånede dem i vidt omfang fra at blive en del af Tysklands rædselsfulde historie mellem 1920 og 1949. Ganske vist dumpede mange i mindretallets rækker med et brag, da deres loyalitet blev sat på prøve efter den 9. april 1940. Men de lærte lektien og formulerede i 1945 en formel erklæring om troskab over for den danske stat og 1920-grænsen. Samfundskontrakten holder den dag i dag. Eneste tabere i 1920 blev de danske syd for den nye grænse. De måtte betale en skrækkelig pris med undertrykkelse og senere død på nazisternes fronter. Men skønt ikke alt er glemt, er grænselandet nu en model for det harmoniske samliv mellem flere nationaliteter. Det skal vi fejre i 1920 og så ikke strides om ord. Som danskere i Damark skal vi feste for Genforeningen. Så må andre gerne fejre en af de få stabile grænser, Tyskland nogensinde har haft.

Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russisk storhold

Annonce