Annonce
Esbjerg

Fond bakker op om at styrke Esbjerg som uddannelsesby

Kongekampen er blandt de initiativer, der får støtte fra uddannelsesfonden. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Fonden uddeler i år 210.000 kr. til aktiviteter, der markerer og udvikler Esbjerg som uddannelsesby.

Esbjerg: Esbjerg skal være en attraktiv studieby for unge. Det er målsætningen for både Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond og Education Esbjerg. Den fælles ambition bliver nu bakket op af 50.000 kr. fra fondens årlige uddeling til Education Esbjerg. Samtidig giver Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, der i år i alt uddeler 210.000 kr. til aktiviteter, der markerer og udvikler Esbjerg som uddannelsesby, 30.000 kr. årligt frem til 2022 til Den Kulturelle Ungdomsfond, som er Education Esbjergs nye initiativ.

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har tidligere støttet det sociale studieevent "Kongekampen", som dog er aflyst i år på grund af coronakrisen. Fonden har derfor i år og i de kommende to år valgt at give pengene til Den Kulturelle Ungdomsfond med håbet om, at den unge bestyrelse fortsat vil bidrage til "Kongekampen".

Samlet har Den Kulturelle Ungdomsfond nu over en million kroner årligt til at give et skub til kulturelle aktiviteter, som unge er engagerede i og optagede af.

Unge med om bord

Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), der også er formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, er glad for, at bestyrelsen har valgt at støtte aktiviteterne i Education Esbjerg.

- Der er et stærkt signal i, at fonden bidrager til Education Esbjerg, fordi hele indsatsen bygger på samarbejde og et fælles sigte mod en endnu stærkere positionering af Esbjerg som en god og spændende by at uddanne sig, bo og leve i, siger borgmesteren og fortsætter:.

- Education Esbjerg er motoren og bindeleddet i missionen, og det er i høj grad en styrke, at vi har de unge selv med om bord, så vi sætter en retning, hvor de går med. Det hele handler jo netop om at få flere unge til at vælge Esbjerg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Alarm 112

19-årig har mistet livet: Kørte ind i betonpille under viadukt

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce