Annonce
Esbjerg

Fond bakker op om at styrke Esbjerg som uddannelsesby

Kongekampen er blandt de initiativer, der får støtte fra uddannelsesfonden. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Fonden uddeler i år 210.000 kr. til aktiviteter, der markerer og udvikler Esbjerg som uddannelsesby.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg skal være en attraktiv studieby for unge. Det er målsætningen for både Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond og Education Esbjerg. Den fælles ambition bliver nu bakket op af 50.000 kr. fra fondens årlige uddeling til Education Esbjerg. Samtidig giver Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, der i år i alt uddeler 210.000 kr. til aktiviteter, der markerer og udvikler Esbjerg som uddannelsesby, 30.000 kr. årligt frem til 2022 til Den Kulturelle Ungdomsfond, som er Education Esbjergs nye initiativ.

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har tidligere støttet det sociale studieevent "Kongekampen", som dog er aflyst i år på grund af coronakrisen. Fonden har derfor i år og i de kommende to år valgt at give pengene til Den Kulturelle Ungdomsfond med håbet om, at den unge bestyrelse fortsat vil bidrage til "Kongekampen".

Samlet har Den Kulturelle Ungdomsfond nu over en million kroner årligt til at give et skub til kulturelle aktiviteter, som unge er engagerede i og optagede af.

Annonce

Unge med om bord

Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), der også er formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, er glad for, at bestyrelsen har valgt at støtte aktiviteterne i Education Esbjerg.

- Der er et stærkt signal i, at fonden bidrager til Education Esbjerg, fordi hele indsatsen bygger på samarbejde og et fælles sigte mod en endnu stærkere positionering af Esbjerg som en god og spændende by at uddanne sig, bo og leve i, siger borgmesteren og fortsætter:.

- Education Esbjerg er motoren og bindeleddet i missionen, og det er i høj grad en styrke, at vi har de unge selv med om bord, så vi sætter en retning, hvor de går med. Det hele handler jo netop om at få flere unge til at vælge Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce