Annonce
Kultur

Fond dækker stort tab for Ribe Kunstmuseum: Vi er meget taknemmelige

En stor donation fra Ny Carlsbergfondet dækker et stort indtægtstab på Ribe Kunstmuseum. Arkivfoto
62 kunstmuseer, kunsthaller og mindre udstillingssteder fra hele landet har netop fået bevilget midler fra Ny Carlsbergfondets seneste genstarts-pulje. Et af dem er Ribe Kunstmuseum, der med støtten får dækket betydeligt indtægtstab fra coronanedlukning. Dog mangler man stadig at få dækket betragtelige udgifter fra vandskade.

Ribe: 38,1 millioner kroner.

Så mange penge har Ny Carlsbergfondet afsat i den særlige Genstartspulje 2, og henover sommeren har landets kunstmuseer, kunsthaller og ikke-kommercielle udstillingssteder kunnet søge puljen, der skal bidrage til, at de økonomisk pressede kunstinstitutioner kan komme på fode igen efter corona-nedlukningen.

62 kunstinstitutioner rundt i hele Danmark har fået glæde af puljen, og en af dem er Ribe Kunstmuseum.

Annonce

- På Ribe Kunstmuseum er vi meget taknemmelige for de 650.000 kroner, museet netop har modtaget fra Ny Carlsbergfondets genstartspulje. Donationen er af afgørende betydning for museets fremtidige virke, da disse midler går ind og minimerer det betydelige indtægtstab, der har været i 2021 på grund af nedlukningen fra 16. december 2020 til 21. april 2021, siger museumsdirektør Dagmar Warming.

Mærker opbakningen

Den aktuelle pulje følger op på sidste sommers genstarts-pulje, som alene var øremærket kunstmuseerne. Dermed har Ny Carlsbergfondet med de to puljer sammenlagt bevilget godt 65 millioner kroner til de danske kunstinstitutioner siden corona.

Donationen er af afgørende betydning for museets fremtidige virke, da disse midler går ind og minimerer det betydelige indtægtstab, der har været i 2021 på grund af nedlukningen.

Dagmar Warming

- Det betyder, at vi kan fastholde alle ansatte og trygt fortsætte det planlagte arbejde med at skabe nye sær-udstillinger og ny formidling til gavn for vore brugere. Vi vil i den kommende tid have særligt fokus på at få skoleklasser og større grupper af voksne på besøg igen, siger Dagmar Warming og forklarer, at de private fonde har generelt været meget generøse overfor Ribe Kunstmuseum. De årlige tre til fem særudstillinger finansieres normalt af private fondsmidler, og det gælder også i år og næste år, hvor fondene allerede nu har givet store beløb til museets udstillings-virksomhed.

- Det er dejligt at mærke denne opbakning, som er af altafgørende betydning for vores arbejde. Midlerne fra Ny Carlsbergfondets genstartspulje går dog ikke ind og dækker udgifterne til udbedring af museets vandskadede facade mod haven, som netop er blevet færdigrenoveret. Derfor håber museet meget, at Esbjerg Kommune vil kunne dække de betydelige omkostninger på en halv million kroner, som udbedringen har kostet, så museet ikke fremadrettet bliver tynget af den store udgift, forklarer Dagmar Warming.

Annonce

Økonomisk efterslæb

Hos Ny Carlsbergfondet viser de mange ansøgninger, at såvel store som små kunstinstitutioner i hele landet døjer med et betragteligt økonomisk efterslæb i kølvandet på corona og to nedlukninger.

- Beherskede besøgstal og manglende turister efter genåbningen betyder samtidig, at institutionerne går en hård tid i møde. Det er den negative spiral, som midlerne fra vores genstarts-pulje skal bidrage til at knække. Det har været væsentligt for bestyrelsen at støtte den vigtige bredde og mangfoldighed, der driver den danske kunstscene, siger forkvinde i Ny Carlsbergfondet, Christine Buhl Andersen, i en pressemeddelelse.

- Vi har i bestyrelsen løbende taget bestik af situationen, men har på den baggrund også måttet erkende, at der trods gode statslige og kommunale initiativer og hjælpepakker stadig er en lang og uvis vej igen for vores kunstinstitutioner. Når det er sagt, så vidner ansøgningerne også i år om en enorm iderigdom og vilje til at finde bæredygtige veje ud af krisen og tilbage til den fantastiske udvikling, som prægede den danske kunstscene inden corona, udtaler Christine Buhl Andersen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Annonce