Annonce
Varde

Fond giver tre nye skulpturer til Varde by

Sektors Mekanik af Bertil Herlow Svensson var sidste år en del af skulturudstilingen "Lang fra centrum" i Ølgod, hvor dette foto er fra. Foto: Karina Øhlenschlæger

Poul Erik Bech Fonden har travlt med at forskønne Varde by i denne tid. Der har for nylig været rejsegilde på Varde Garten med hotel, restaurant og skulpturpark mellem Brogade og Fiskergade, nu kommer tre skulpturer.

Varde: Varde får tre nye skulpturer af Poul Erik Bech Fonden. Fredag den 29. juni er der rundvisning til skulpturerne anført af leder af Kunsthal vARTe, Mette Kristensen, og formand for byrådets kunstudvalg, Mads Sørensen (V).

De tre nye skulpturer er meget forskellige og skal stå hvert sit sted i byen.

Ikaros, i hvid marmor, af kunstneren Jesper Neergaard, skal stå på hjørnet af Nørregade og Fogtmanns Plads. Sektors Mekanik, af Bertil Herlow Svensson, i buede former i aluminium, får sin plads i rundkørslen ved Føtex, og skulpturen uden titel af Peter Bonnén, får en placering foran Hotel Arnbjerg ved det grønne areal på Lundvej.

Annonce

Rundvisning

De tre nye skulpturer i Varde by bliver præsenteret fredag den 29. juni, hvor alle er velkomne til en rundtur, anført af Mette Kristensen, leder af Kunsthal vARTe og byrådspolitiker Mads Sørensen.Turen begynder klokken 16 foran kunsthallen, i Smedegade 35 (indgang fra Spigerborgade)

De tre nye skulpturer. Illustration, Varde Kommune

Kunstnerisk løft

- De tre nye skulpturer giver Varde et kunstnerisk løft, som møder turisterne på deres ferie og borgerne i det daglige liv i byen, siger Mads Sørensen, formand for Udvalget for Kultur og Fritidsudvalget og Kunstudvalget, i en pressemeddelelse fra Varde Kommune, han fortsætter:

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med Poul Erik Bech Fonden, og vi har flere skulpturer i støbeskeen.

Mette Kristensen, leder af Kunsthal vARTe, siger i pressemeddelsen:

- Jeg glæder mig over, at vi nu får tre nye skulpturer i byens centrum. Varde er ved at udvikle sig til en spændende kunst- og skulpturby til glæde og gavn for både borgere og turister. Vi håber, der vil blive taget godt imod de nye skulpturer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce