Annonce
Varde

Fond giver tre nye skulpturer til Varde by

Sektors Mekanik af Bertil Herlow Svensson var sidste år en del af skulturudstilingen "Lang fra centrum" i Ølgod, hvor dette foto er fra. Foto: Karina Øhlenschlæger

Poul Erik Bech Fonden har travlt med at forskønne Varde by i denne tid. Der har for nylig været rejsegilde på Varde Garten med hotel, restaurant og skulpturpark mellem Brogade og Fiskergade, nu kommer tre skulpturer.

Annonce

Varde: Varde får tre nye skulpturer af Poul Erik Bech Fonden. Fredag den 29. juni er der rundvisning til skulpturerne anført af leder af Kunsthal vARTe, Mette Kristensen, og formand for byrådets kunstudvalg, Mads Sørensen (V).

De tre nye skulpturer er meget forskellige og skal stå hvert sit sted i byen.

Ikaros, i hvid marmor, af kunstneren Jesper Neergaard, skal stå på hjørnet af Nørregade og Fogtmanns Plads. Sektors Mekanik, af Bertil Herlow Svensson, i buede former i aluminium, får sin plads i rundkørslen ved Føtex, og skulpturen uden titel af Peter Bonnén, får en placering foran Hotel Arnbjerg ved det grønne areal på Lundvej.

Rundvisning

De tre nye skulpturer i Varde by bliver præsenteret fredag den 29. juni, hvor alle er velkomne til en rundtur, anført af Mette Kristensen, leder af Kunsthal vARTe og byrådspolitiker Mads Sørensen.Turen begynder klokken 16 foran kunsthallen, i Smedegade 35 (indgang fra Spigerborgade)

De tre nye skulpturer. Illustration, Varde Kommune
Annonce

Kunstnerisk løft

- De tre nye skulpturer giver Varde et kunstnerisk løft, som møder turisterne på deres ferie og borgerne i det daglige liv i byen, siger Mads Sørensen, formand for Udvalget for Kultur og Fritidsudvalget og Kunstudvalget, i en pressemeddelelse fra Varde Kommune, han fortsætter:

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med Poul Erik Bech Fonden, og vi har flere skulpturer i støbeskeen.

Mette Kristensen, leder af Kunsthal vARTe, siger i pressemeddelsen:

- Jeg glæder mig over, at vi nu får tre nye skulpturer i byens centrum. Varde er ved at udvikle sig til en spændende kunst- og skulpturby til glæde og gavn for både borgere og turister. Vi håber, der vil blive taget godt imod de nye skulpturer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Indvielse af lokal camino

Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce