Annonce
Varde

Fond giver tre nye skulpturer til Varde by

Sektors Mekanik af Bertil Herlow Svensson var sidste år en del af skulturudstilingen "Lang fra centrum" i Ølgod, hvor dette foto er fra. Foto: Karina Øhlenschlæger

Poul Erik Bech Fonden har travlt med at forskønne Varde by i denne tid. Der har for nylig været rejsegilde på Varde Garten med hotel, restaurant og skulpturpark mellem Brogade og Fiskergade, nu kommer tre skulpturer.

Varde: Varde får tre nye skulpturer af Poul Erik Bech Fonden. Fredag den 29. juni er der rundvisning til skulpturerne anført af leder af Kunsthal vARTe, Mette Kristensen, og formand for byrådets kunstudvalg, Mads Sørensen (V).

De tre nye skulpturer er meget forskellige og skal stå hvert sit sted i byen.

Ikaros, i hvid marmor, af kunstneren Jesper Neergaard, skal stå på hjørnet af Nørregade og Fogtmanns Plads. Sektors Mekanik, af Bertil Herlow Svensson, i buede former i aluminium, får sin plads i rundkørslen ved Føtex, og skulpturen uden titel af Peter Bonnén, får en placering foran Hotel Arnbjerg ved det grønne areal på Lundvej.

Annonce

Rundvisning

De tre nye skulpturer i Varde by bliver præsenteret fredag den 29. juni, hvor alle er velkomne til en rundtur, anført af Mette Kristensen, leder af Kunsthal vARTe og byrådspolitiker Mads Sørensen.Turen begynder klokken 16 foran kunsthallen, i Smedegade 35 (indgang fra Spigerborgade)

De tre nye skulpturer. Illustration, Varde Kommune

Kunstnerisk løft

- De tre nye skulpturer giver Varde et kunstnerisk løft, som møder turisterne på deres ferie og borgerne i det daglige liv i byen, siger Mads Sørensen, formand for Udvalget for Kultur og Fritidsudvalget og Kunstudvalget, i en pressemeddelelse fra Varde Kommune, han fortsætter:

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med Poul Erik Bech Fonden, og vi har flere skulpturer i støbeskeen.

Mette Kristensen, leder af Kunsthal vARTe, siger i pressemeddelsen:

- Jeg glæder mig over, at vi nu får tre nye skulpturer i byens centrum. Varde er ved at udvikle sig til en spændende kunst- og skulpturby til glæde og gavn for både borgere og turister. Vi håber, der vil blive taget godt imod de nye skulpturer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];