Annonce
Sønderborg

Fond støtter motorikken

Dybbøl: Dybbøl Børnehus har modtaget en check på 39.640 kroner til køb af motorikredskaber fra Danfoss Børnehavefond.

Motorikredskaberne er allerede bestilte, men kan desværre først leveres efter sommer.

Dybbøl Sundeved har i flere år prioriteret motorik meget højt. Alle medarbejdere har alle været på kursus, og nogle få fra hver afdeling har taget en uddannelse som motorikvejleder.

I Dybbøl Børnehus har alle stuer indrettet deres grupper sådan, at der naturligt er motoriske udfoldelsesmuligheder er indlagt i børnenes aktiviteter hver dag.

Mange børn har brug for enten at blive stimuleret eller beroliget, og alt efter hvilken aktivitet der vælges kan man opnå netop det, som er bedst for det enkelte barn.

Det er Lene Aagaard Tønder, forældrerådsrepræsentant, der har søgt fonden og som har sørget for at børnehuset kunne få motorikredskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

112

Ældre kvinde med hund blev kørt ned

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce