Annonce
Esbjerg

Fondsdirektør med opråb til erhvervslivet: Smider fem millioner kroner i uddannelsesstøtte

Kristoffer Jarl Kristensen, administrerende direktør i Claus Sørensens Fond, er barnebarn og oldebarn af to af Esbjergs store erhvervspersonligheder, Claus og Tage Sørensen. Nu smider Claus Sørensens Fond fem mio.kr. til Education Esbjerg. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Claus Sørensens Fond donerer fem millioner kroner til kampen om at få flere videregående uddannelser til Esbjerg. Samtidig appellerer fondsdirektør Kristoffer Jarl Kristensen til, at der nu også kommer skub i dem, der indtil videre har nølet med at bakke op.

Esbjerg: Claus Sørensens Fond øger nu indsatsen og donerer fem millioner kroner til tiltrækning af nye videregående uddannelser til Esbjerg, også kaldet Education Esbjerg.

Det fremgår af en meddelelse, som Kristoffer Jarl Kristensen, administrerende direktør i Claus Sørensens Fond, har fremsendt til lokale medier, hvor han henviser til, at fonden hermed også har en forventning om, at Esbjerg Kommune og regionens erhvervsliv hver bidrager med yderligere fem millioner kroner.

Samtidig sender fondsdirektøren et opråb om en bredere funderet støtte.

I forvejen har Esbjerg Kommune sammen med private virksomheder og fonde tilsammen bidraget med omkring 11 millioner kroner, men Kristoffer J. Kristensen ser gerne, at andre end ”Tordenskjolds soldater” påtager sig et medansvar.

Det står også klart, at det er en offentlig opgave at tilvejebringe de uddannelser som samfundet har brug for. Men vil man have del i udviklingen, så skal der gøres en aktiv og effektiv indsats. Esbjerg har længe forsømt, gennem prioriteret og målrettet indsats, at styre denne udvikling, hvilket der nu tages hånd om.

Kristoffer Jarl Kristensen, adm. direktør, Claus Sørensens Fond

Stor vision - ikke umulig

- Det er en stor vision, men ikke en umulig vision. Det ligger ikke i vestjysk dna at råbe op og kræve andres handling. Det kan måske være en del af forklaringen på, hvorfor Esbjerg også i universitets-sammenhæng er en filial-by. Men hvis erhvervslivet og byrådet er enige om, at uddannelse er så vigtigt et element for vores fremtid, så kan det undre, hvor køen til økonomisk og moralsk opbakning har taget opstilling. Tordenskjolds soldater er som sædvanligt mødt beredvilligt op, har påtaget sig deres ansvar og har afleveret hvert deres flotte bidrag, skriver fondsdirektøren og fortsætter:

- I medierne har man kunne læse, at Esbjerg Kommune bidrog med de første fem millioner kroner til projektet i forventning om, at fondene og erhvervslivet matchede kommunens indsats. Fondene og erhvervslivet har indtil nu mobiliseret seks millioner kroner, hvilket bringer det samlede beløb op på 11 millioner kroner. Umiddelbart ganske flot. Men det ville være velgørende, hvis brede kredse støttede økonomisk, så vækst i vores region, hvilede på en meget bred tilslutning.

Annonce

Ingen garanti

Kristoffer J. Kristensen peger også på, at der ingen kommer og beder om den enkeltes hjælp, og at hver enkelt virksomhed selv må bringe sit offer, stort som småt, ligesom han konkretisere, hvad pengene skal bruges til.

- Der skal indsamles mindst 15 millioner kroner til tre års drift, men ingen ved, hvor mange penge, der skal til, og hvad de skal bruges til for at gøre indsatsen effektiv og vedvarende. Det er jo netop det, pengene skal bruges til; at undersøge, udforske, afprøve, informere, tiltrække, fastholde og påvirke til, at antallet af relevante studerende øges. Men vi ved, at jo mere vi øger indsatsen, desto større sikkerhed er der for at missionen lykkedes, skriver han og noterer samtidig, at Esbjerg efter hans opfattelse ikke har råd til ikke at gøre noget:

- Hvordan opnår man så sikkerhed for, at indsatsen lykkes, og investeringen betaler sig hjem? Den garanti kan ingen give. Men vi ved, at hvis vi ikke gør noget, så vil udviklingen fortsætte som hidtil og det løser ikke regionens udfordringer. Nogle af byens mest prestigefyldte folk har sat deres tid, evner og renommé på spil for at projektet skal lykkes - større garanti kan der ikke stilles.

Sagen kort

  • For 14 dage siden kom det frem, at der på under en måned var samlet knap 11 millioner kroner ind til Education Esbjerg – en indsats, der skal styrke Esbjerg som en stærk uddannelses- og studieby. Samtidig rettede topcheferne fra to af Esbjerg største virksomheder, Viking Life-Saving Equipment A/S og Blue Water Shipping A/S en kraftig appel til det øvrige erhvervsliv om at gribe dybt i lommerne og bakke initiativet op, så beløbet forhåbentlig kan fordobles.
  • Indsamlingen af midler blev sat i gang på et krisemøde om uddannelsesbyen Esbjergs fremtid i slutningen af oktober i Blue Water Shippings hovedkvarter, som Business Esbjerg og erhvervsnetværket VL74 havde arrangeret. Omkring 100 deltagere - politikere, virksomhedsledere og repræsentanter fra uddannelsesmiljø og byens store fonde - deltog, og det endte med, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på byrådets vegne lovede at lægge fem millioner kroner i indsatsen, der anslået vil koste minimum 10 millioner kroner - driften af et sekretariat i tre år.
  • Erhvervslivet i Esbjerg gav hurtigt håndslag på at gøre det samme i et forsøg på at skaffe flere studerende og flere uddannelser til landets femtestørste by og sætte en effektiv bremse i Esbjerg Kommunes stagnerende befolkningstal. Viking og Blue Water skrev kort efter checks på hver én million kroner, og siden er der altså kommet mere end tre millioner kroner ekstra ind.
Kristoffer Kristensen appellerer til at flere i erhvervslivet støtter op om Education Esbjerg. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Vejen

Langt om længe: Fortov fra øst til vest

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Ribe Esbjerg HH

Bekræftet: Ribe-Esbjerg har handlet hos ligarival

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Vejen

Stjal værktøj for tusindvis af kroner: Tyven kom ind via arbejdsrum

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Vejen

Tyv efterlod sig blodspor: Knust rude gav blod på håndtag og gulvet

Annonce