Annonce
Kultur

Fondsdonationer og nyt jazzprojekt for unge på Spillestedet Termansens

Filialchef Morten Bøje Degn fra Sydbank i Ribe satte sig for en sjælden gangs skyld til klaveret, da hun skulle overrække 20.000 kr. til et nyt, flot scenetæppe til Martin Schack og Josephine Nielsen-Bergqvist fra spillestedet Termansens i Ribe. Foto: Kåre Welinder
Spillestedet Termansens har modtaget to flotte fondsdonationer. Samtidig løfter de sløret for store planer for at få flere unge til både at spille og høre mere livemusik i samarbejde med musikkonservatoriet i Esbjerg og Ribe Katedralskole.

Ribe: Der lyder positive toner hos spillestedet Termansens i disse dage. Ikke bare har musikforeningen bevæget sig fra streamede coronakoncerter mod jazzkoncerter med levende musikere og entusiastisk publikum, og Termansens har også modtaget midler til at forbedre forholdene på den intime spillested i Sønderportsgade.

Termansens har netop modtaget 10.000 kr. fra Johan Hoffmann Fonden til nyt scenelys og 20.000 kr. fra Sydbank Fonden til en brandhæmmende scenetæppe.

- Det gør, at vi bevæger os i retning af at være amatører til at have et professionelt spillested. Scenetæppet gør noget ved akustikken, så de værste frekvenser bliver dæmpet, og så ser det hele bare rigtigt fedt ud, siger ejer af Termansens, Martin Schack, der sammen med formand for Foreningen Termansens, Josephine Nielsen-Bergqvist, forklarer, at støtten betyder meget for et lille sted som Termansens.

Annonce

- Vi kan ikke bare hive et så stort beløb ud af budgettet, som et scenetæppe koster, så det betyder vildt meget, siger Josephine Nielsen-Bergqvist.

Legeplads for unge

Filialchef Morten Bøje Degn fra Sydbank i Ribe er glad for at være med til at støtte bredt og hjælpe det lokale kulturliv, når deres støtte ofte går til projekter i kommunale idrætsforeninger. Han kan nu se både scenetæppe og nyt scenelys blive en vigtig del af Termansens nyeste projekt, som man skal søge støtte til hos Statens Kunstfond.

- Vi vil være en legeplads for unge musikere og lave en helt ny slags fredagsjazz eller fredagscafé for unge, siger Martin Schack og uddyber, at man har lavet aftaler med både Ribe Katedralskole og musikkonservatoriet i Esbjerg.

- Musikstuderende skal holde workshops på Katedralskolen og samtidig give smagsprøver på, hvad de vil spille på Termansens senere på eftermiddagen og aftenen, siger han, mens Josephine Nielsen-Bergqvist uddyber, at der til hver af de ni planlagte arrangementer også vil være et professionelt band.

- På den måde kan de unge musikere lære af de professionelle, de får lov at spille sammen senere på aftenen mens elever fra Kated

Live og streaming

Termansens håber på, at musikprojektet Spirekassen vil begynde sidst i august med koncerter hver anden uge.

Spillestedet har haft to koncerter med publikum efter lempelse af restriktioner, hvor der måtte være 30 personer. Under coronaen har man livestreamet koncerter, og dette vil man fortsætte med kombineret med livepublikum, hvis musikerne vil være med til det.

ralskolen kan komme og høre fantastisk musik og hygge sig, og på den måde når vil hele vejen rundt. Vi kalder projektet for Spirekassen, for det bliver en legeplads for de unge, der ingen steder har, hvor de kan tage ud at spille, siger Josephine Nielsen-Bergqvist.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Anmeldelse: Ung kunstner og lidt ældre dyrlæge giver ny udstilling med tungt emne en varm anbefaling

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Sønderborg For abonnenter

Anklaget for mishandling af sine seks børn: Familiefar frygter udvisning til Kosovo

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-keddel

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv For abonnenter

Seneste regnskab viser et uventet underskud: Nu skærer dagligvarebutik en time af åbningstiden

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Erhverv

Overvældende interesse for at købe nedlagt politistation: Kan ende i en budrunde

Annonce