x
Annonce
Vejen

Fondskonference samlede 550 deltagere i Vejen

Med 550 deltagere var der udsolgt til fondskonferencen i Vejen Idrætscenter. Foto: Vejen Kommune
Interessen for fundraising er støt stigende, og da Trekantskommunerne afviklede den 3. fondskonference, var det med et stort smil på læben. Hele 550 frivillige ildsjæle mødte op.

Vejen: Med 550 deltagere var der udsolgt til fondskonferencen, som kommunerne i Trekantområdet stod bag. Konferencen blev afviklet i Vejen Idrætscenter.

Da planlægningsarbejdet startede i efteråret 2018 var der fokus på hvilket tema der skulle være i fokus. Valget faldt på det sociale område, noget som alle i arrangørgruppen kunne se et behov indenfor. Med 550 deltagende frivillige, primært inden for det sociale område, er konklusionen, at temaet ramte et behov blandt foreningslivet og de mange lokale ildsjæle, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart og Vejen Kommuner, der i fællesskab havde arrangeret konferencen for at understøtte de mange foreninger og frivillige ildsjæle i de respektive kommuner, og ikke mindst for at anerkende den store indsats de gør i det daglige, som bidrager til udvikling af kommunerne.

Annonce

Forkert vinkling

Erfaringen fra medarbejderne i kommunerne er, at rigtig mange foreninger og frivillige ildsjæle ligger inde med nogle gode projektideer, men aldrig får dem realiseret på grund af manglende ressourcer, forkert vinkling af projektet og/eller for få midler. Derfor var programmet sammensat nøje i forhold til at understøtte foreningerne og klæde dem bedre på, både i forhold til projekt- og foreningsudvikling, til at øge deres viden omkring fondenes uddelingsområder, puljer m.v. og sidst men ikke mindst i forhold til at give dem gode tips og tricks til, at forfatte den gode ansøgning, der får dem gennem nåleøjet.

En lang række af landets fonde deltog på fondskonferencen, og samlet set lød det fra dem, at de projekter, de blev præsenteret for, havde en meget høj kvalitet, og at der tydeligvis var blevet et grundigt forarbejde inden deltagelsen på fondskonferencen. Der var altså også ros til deltagerne fra fondene.

Det samme gjorde sig også gældende den anden vej rundt. Mange af repræsentanterne fra foreningerne, blev efter dialoger med de forskellige fonde, skarpere på hvordan ansøgningen kunne gøres bedre, og hvilken fond der kunne være i spil for netop deres projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce