Annonce
Vejen

Fondsgave til Billedskolen møder kritiske spørgsmål

Anni Grimm (løsgænger), byrådsmedlem i Vejen Kommune. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Løsgænger Anni Grimm kritiserer beslutningen om at modtage fem millioner kroner til kunstmuseets billedskole på betingelse af, at Vejen Kommune forøger billedskolens driftstilskud. Samtidig sår hun tvivl om, hvem der står tilbage med momsregningen på 875.000 kroner.

VEJEN: Kan man købe sig ret til indflydelse på skattekronernes anvendelse i Vejen Kommune?

Det er i hvert fald den opfattelse, Anni Grimm (løsgænger) har i forbindelse med fondsdonationen på fem millioner kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansens fond til Vejen Kunstmuseum. Pengene er øremærket et køb af det gamle elværk på Lindegade i Vejen til fremtidig brug for Billedskolen.

Donationen fra fonden er betinget af, at Vejen Kommune tilfører billedskolen flere driftsmidler fra 2021. I kommunens netop godkendte budget er der fra 2021 indregnet en stigning på 400.000 kroner om året i billedskolens tilskud. Det stiller Anni Grimm sig kritisk overfor.

-Det er en farlig vej at begive sig ud på. Det bør ikke kunne siges om Vejen Kommune, at fonde eller andre kan købe sig til indflydelse. Derfor bør driftsønsket helt udgå, skrev hun i sit ændringsforslag til 2. behandlingen af kommunens budget.

Annonce

Hvem betaler momsen?

Under 2. behandlingen i byrådssalen tirsdag eftermiddag stillede Anni Grimm flere spørgsmål om fondsmidlerne. Det forholder sig nemlig sådan, at der skal betales moms på 17,5 procent af de fem millioner kroner, svarende til 875.000 kroner.

Den udgift har bare ikke været en del af sagsbehandlingen i byrådet, mener Anni Grimm.

-H vis jeg har ret i min formodning om, at der i regnestykket for billedskolen mangler at blive redegjort for 875.000 kroner, så tænker jeg, at der er skabt berettiget tvivl om tidligere vedtagelse af punktet, der blev behandlet på den lukkede dagsorden, sagde hun i byrådssalen.

Til det svarede borgmester Egon Fræhr (V), at momsspørgsmålet endnu ikke var løst, men ville blive løst i de videre forhandlinger omkring den endelige økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce