Annonce
Esbjerg

Foodtrucksene svigtede men strandgæsterne kom

Veninderne Haidi Laadal og Joan Pedersen er blevet fan af strandområdet på Dokken, så der havde de sat hinanden stævne fredag eftermidag, inden turen gik videre til containerudstillingene, musik på torvet og måske noget aftensmad et sted. De synes, der var både hyggeligt og med særdeles rimelige priser på Dokken. Foto: André Thorup
Afbud fra to ud af tre foodtrucks var en torn i øjet på arrangørerne bag det, der skulle have været en foodtruck-festival på Dokken City Beach-området fredag. Men fyraftensesbjergenserne lod sig ikke standse af et par udeblevne madvogne. For de gratis fadøl var der stadig.

ESBJERG: Træstubben med sømmene i får nogle ordentlige hug af den uge pige, der spiller "søm" med en ven. To små børn har sat sig på hug og tegner mønstre i sandet. En ung politimand og hans venner er trukket i farverige shorts og skåler grinende hen over pallebordene.

Det er fredag klokken lidt over 15.00, og en god flok fyraftensgæster har allerede indfundet sig på det hyggelige strandområde - Dokken City Beach - som i hele festugen har lagt op til afslappet hygge for alle aldersgrupper. Der har været salsaundervisning, der har været mesterskaber i kongespil, der har været en dag med gratis is til børn.

Fredag eftermiddag skulle efter planen have været en foodtruck-festival, men hele to ud af tre foodtrucks meldte fra få dage før, og det ærgrer arrangør Stine Christensen.

- Jeg synes, det er megadårlig stil at aflyse så kort tid før, og begrundelserne var noget med betalingsudfordringer og at man ikke troede på vejret. Men skidt pyt, heldigvis har vi vores lokale foodtruck HOT-doggen, som laver en slags gourmet-hotdogs med bagerbrød og slagterkød her fra byen. De er vildt lækre, slog Stine Christensen fast.

Vejret var nu heller ikke helt dårligt. Lidt blæst kan måske skræmme en foodtruck, men ikke en fyraftensesbjergenser, og da slet ikke, når baren bød på gratis fadøl en halv time fra klokken 15.30. Efterhånden blev der godt fyldt op rundt om i pallemøblerne og ved de forskellige aktivitetsmuligheder som stigegolf, volleyball, kongespil og sømstubben.

- Sidste år var første gang med Dokken City Beach, og vi kan klart mærke, at folk har opdaget os nu, og mange flere er fundet ned til os på havnen i år. Heldigvis både unge, ældre, børn. Hele tanken er jo, at det skal være et lounge- og strandområde for alle aldre, hvor man hygger sig efter arbejdstid og måske frem mod, at man senere tager ned på torvet og hører musik, siger Stine Christensen, hvis fulde titel er event- og oplevelsesmanager for Huset Gammelhavn og Pedersen Gruppen.

Dokken City Beach har i år fået overdækkede områder og åbne containere, så der også er rart, selv om det skulle regne lidt.

Annonce

DJ Janus Lauvring lørdag

Det er sidste chance for at nyde Dokken City Beach under festugen i dag, og den sidste stranddag markeres med besøg af DJ Janus Lauvring, som vil skabe sommerstemning, når han står bag sin pult og spiller hele aftenen, startende klokken 16.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce