Annonce
Esbjerg

Forårsfestival satser på nye kulisser: Der var for mange døde områder

Festivalgæsterne skal gå kun gå syv minutter mere end hidtil for at komme til den nye festivalplads. Foto: John Randeris/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Maj-festivalen Fanø Vesterland har besluttet at rykke deres festivalplads fra lystbådehavnen til Kikkebjerg Plantage, hvor græs- og skovarealer kan tilbyde gæster og frivillige følelsen af mere plads.

Fanø: Når 3500 gæster i slutningen af maj drager mod festivalen Fanø Vesterland skal de gå en smule længere end hidtil. Festivalen flytter nemlig i år fra pladsen ved lystbådehavnen i Nordby til skov- og græsarealerne ved Kikkebjerg Plantage. Årsagen til flytningen er, at man i takt med at have fået flere frivillige, fra 400 til 650 på et par år, også har måtte presse arbejdsområderne for disse på den gamle plads.

- I forhold til arbejdsområder til de frivillige, har vi presset pladsen for meget, så vi har været nødt til at kigge et nyt sted hen, siger Jesper Møller, arrangør af Fanø Vesterland.

Hvor de frivillige kan se frem til mere plads, reduceres publikumsområdet med cirka 1000 kvadratmeter på den nye plads. Dog forsikrer arrangøren, at gæsterne ikke vil kunne mærke det.

- Fordi havnepladsen går ud i en spids, har der været for mange døde områder, som ikke er blevet udnyttet optimalt. Så de vil faktisk opleve, at der er mere plads, men vi snyder dem faktisk for 1000 kvadratmeter, siger Jesper Møller.

Annonce

Fanø Vesterland

  • Festivalen har tidligere heddet Fanø Rocker, men skiftede fra 2017 navn til Fanø Vesterland
  • Der er solgt 3300 partoutbilletter og 200 endagsbilletter
  • I år løber festivalen den 22. og 23. maj.
  • I år har festivalen øget musikbudgettet med 250.000 kroner.
  • Programmet spækket med flere danske kunstnere såsom Tim Christensen, Medina og Magtens Korridorer.
  • Arbejdet med den nye festivalplads begynder tre uger før, festivalen går i gang.

Fornuftige udgifter

I forbindelse med flytningen lyder de direkte merudgifter på 60.000 kroner, som blandt andet går til pladsleje, etableringsudgifter i form af hegn, produktion til scener og telte. Pladslejen har tidligere været gratis at leje af Fanø Kommune, hvor festivalen blev afholdt på lystbådehavnen. Eftersom græsarealet og skoven, hvor den nye plads kommer til at være, er ejet af henholdsvis Fanø Boldklub og Naturstyrelsen, falder der nu en regning. En regning, som Jesper Møller sagtens kan se det positive i.

- Der har tidligere være problemer med affaldssortering og kritisable lagerforhold, som har gjort vareindkøb dyre. Så det koster os nogle penge at flytte, men forhåbentlig kan vi minimere de dyre løsninger, siger Jesper Møller.

På opfordringer fra arrangører af flere Fanø-festivaler, heriblandt Jesper Møller, afsatte Fanø Kommune i 2017 650.000 kroner til forbedringer af festivalpladsen på lystbådehavnen efter vejret har udfordret festivaloplevelsen. Dog føler Fanø Vesterland ikke et ansvar for at blive på pladsen.

- Vi har været glade for kommunens opbakning, da det har betydet, at vi har kunnet være nede på pladsen i de år, hvor det har passet til vores størrelse. Men nu er vi vokset ud af det, så derfor flytter vi, siger Jesper Møller.

Mere natur

Gæsterne skal gå syv minutter længere for at komme ud til den nye festivalplads, hvor de kan få græs under fødderne, og se lyskæder og pynt i skoven. Festivalens ånd og udsmykning forbliver, mens udsigten og kulisserne skiftes ud. Dog kommer Jesper Møller ikke til at savne meget fra den gamle plads.

- Jeg har taget mig selv i at sige flere gange, at udsigten over havet har været fed, men reelt set var det kun artisterne, der havde den udsigt. Resten kiggede ind i festivalhegn hele vejen rundt, siger Jesper Møller og fortsætter:

- Så nu tror jeg, vi får mere natur ind i det. Det der med at have græsunderlag til en festival, det kan altså bare noget for mig, og jeg tror også andre kan se det fede i det.

Her ses en skitse af den kommende festivalplads, hvor alle boder og barer samles omkring open-air scenen. Tegning: Kirk & Holm

Det bliver cirka i dette område, hvor den nye festivalplads kommer til at ligge

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce