Annonce
Sydjylland

Forældre accepterer ikke bøde for boykot af moske

Hele balladen blev udløst, da en skole i Rendsburg ville pålægge eleverne at besøge denne lokale moske. Foto: Zairon/Wikimedia.
Tysklands højeste retsinstans skal nu tage stilling til, om en bøde på 50 euro til forældrepar er lovlig. Bøden fik forældrene, fordi de nægtede at lade deres søn besøge en moske.
Annonce

RENDSBURG: En strid om en skoleklasses besøg i en moske i Rendborg vil ingen ende tage. Et forældrepar fra Rendsburg vil nu have en bøde på 50 euro indbragt for Tysklands højeste retsinstans, forbundsforfatningsdomstolen. Bøden fik forældrene, fordi de på grund af deres personlige overbevisning i 2016 nægtede at lade deres søn deltage i en skoleudflugt til den lokale moske.

- Mine klienters grundlæggende rettigheder bliver krænket specielt i forhold til friheden til religiøs overbevisning og verdensanskuelse, hedder det i begrundelsen fra forældrenes advokat, Alexander Heumann, fra Düsseldorf.

I Tyskland hersker der ikke blot undervisningspligt, men skolepligt. Derfor idømte underretten i sin tid forældrene bøden på 50 euro, efter deres søn havde forsømt tre undervisningstimer før besøget i moskeen. Drengen havde aldrig tidligere haft ulovligt fravær, og op til episoden havde forældrene bedt skolen om at få drengen undervist i en parallelklasse i de timer, der skulle forberede eleverne på besøget i det islamiske bedehus.

Elever bliver hyldet for at forsømme skolen i forbindelse med de mange klimademonstrationer. Men mine klienter skal dømmes.

Alexander Heumann, advokat.

Annonce

Afviste anke

Efterfølgende afviste landsretten forældreparrets anke.

I den forbindelse henviste Alexander Heumann ellers til, at elever bliver hyldet for at forsømme skolen i forbindelse med de mange klimademonstrationer. Men hans klienter skulle til gengæld dømmes.

I nogen tid var det uklart, om forældrene ville forsøge at få landsrettens afvisning af anken indbragt for forfatningsdomstolen i Karlsruhe. De mulige omkostninger virkede afskrækkende.

Men Alexander Heumann fortæller nu, at det højrenationale parti Alternative für Deutschlands/AfD i Hessen har lovet at påtage sig en del af advokatregningen og retsgebyrerne.

Annonce

Er dobbeltmoralsk

Forældrenes beslutning om at sende sagen til forfatningsdomstolen glæder Alternative für Deutschland i Slesvig-Holsten.

- Forfatningsdomstolen må tage stilling til, om staten kan straffe overtrædelser af skolepligten forskelligt, alt efter om fraværet har fundet sted på grund af anskuelser, som staten sætter pris på eller ej, mener Claus Schaffer, der er socialpolitisk ordfører for AfD i landdagen i Kiel.

Også han henviser til, at ingen forældre i Slesvig-Holsten er blevet idømt bøder, selv om deres børn har droppet undervisningen til fordel for klimademonstrationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce