Annonce
Haderslev

Forældre: - Den placering er noget makværk

Bestyrelsen ved Kløvermarksskolen vil have den kommende kunststofbane placeret tættere på KFUM's klubhus og dermed skolen.  Beslutningen om banen blev vedtaget af byrådet i december. Foto: Michael Mogensen
Bestyrelsen ved Kløvermarksskolen er utilfreds med, at den ikke er blevet hørt om den kommende kunststofbane i sydbyen. Men det har den ikke krav på, siger udvalgsformand. Han kontakter dog de utilfredse forældre nu.

HADERSLEV: - Makværk.

Det kalder medlemmerne af skolebestyrelsen ved Kløvermarksskolen placeringen af en ny kunststofbane i sydbyen. Bestyrelsen er også frustreret over, at den ikke er blevet hørt om placeringen af 11 mands-banen, der kommer til at koste 1,3 millioner og blev vedtaget af byrådet i december.

Skolens bestyrelse har begået et debatindlæg og et såkaldt uopfordret høringssvar. Den begrunder høringsindlægget med, at bestyrelsen repræsenterer en stor gruppe brugere, nemlig skolens godt 600 elever og ansatte.

Annonce

Flere indvendinger

Næstformand, Søren Axelgaard, fortæller, at forældrebestyrelsen har flere indvendinger mod placeringen, som kommer til at blive på en eksisterende grusbane ved KFUM’s klubhus på Kløvervej, hvor der i dag allerede er hegn og belysning.

Forældrerepræsentanterne vil have banen tættere på klubhuset og skolen, fordi der er bedre parkeringsforhold samt toiletter og omklædningsmuligheder.


Men hvis har med børn at gøre, der spiller fodbold, og står med en tiårig knægt, der skal løbe 400 meter for at tisse, så står man med et konkret problem.

Søren Axelgaard, bestyrelsen ved Kløvermarksskolen


Placeringen ved den eksisterende grusbane vil udfordre de nærliggende boligblokkes parkeringspladser, mener bestyrelsen.

- Der er vel nogle hundrede meter derop, og nogle vil sige, at det kan man sagtens gå. Men hvis har med børn at gøre, der spiller fodbold, og står med en tiårig knægt, der skal løbe 400 meter for at tisse, så står man med et konkret problem.

Annonce

Intet formelt krav

Bestyrelsen mener også, at placering tættere på klubhus og skole vil binde området bedre sammen og henviser til, at Kløvermarksskolen huser kommunens talentklasser.

Formanden for udvalget for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K), fortæller, at han er ved at forfatte et brev til Søren Axelgaard for at finde en dato for et møde.

Der er dog intet formelt krav om høring:

- Så nej, bestyrelsen er ikke hørt, og hvis vi endelig skulle have etableret en høring skulle det være sket gennem vores samvirker, men her har vi skullet udføre en beslutning i byrådet, siger Kjeld Thrane.

Skulle banen flyttes, ville det ifølge udvalgsformanden koste et par millioner kroner ekstra:

- Og jeg har ikke hørt nogen sige, at de vil finde de penge.

Annonce

Længe undervejs

Kunststofbanen har været flere år undervejs, og på byrådsmødet i december blev det fremhævet, at banen er et tilbud til KFUM og klubber i oplandet.

- I dag kører de til den nordlige ende af byen for at træne, så alt andet lige kommer banen meget tættere på, siger Kjeld Thrane.

Det var et enigt byråd, der i december sagde ja til kunststofbanen som en del af et større løft af sydbyen. Indsatsen begyndte at tage form, da den tidligere formand for kulturudvalget, Allan Emiliussen (V), i 2017 sammen med borgmester H.P. Geil (V) besøgte en fodboldbane og så nogle miserable forhold med oversvømmede og smattede baner.

Driften af den nye bane vil koste 125.000 om året.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Narkoransagning mod svært bevæbnet mand: Betjente brugte ølfustage som rambuk og skovl som brækjern

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Efter måneder med mangel på køreprøver: Kørelærer truede medarbejder i Færdselsstyrelsen med bank med hegnspæl

Erhverv For abonnenter

Naturgas sender varmeprisen på himmelflugt: 1000 fjernvarmekunder varslet stor ekstraregning

Esbjerg For abonnenter

Sidste år risikerede han at blive smidt på gaden: Nu renoverer købmanden for millionbeløb

Aabenraa

Autoværksted har fundet fidusen: Kvinder står i kø for at lære at skifte hjul

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kolding For abonnenter

12-årig er dobbelt danmarksmester i armbrydning: Benjamin vandt med både højre og venstre arm

Haderslev

Arbejdsulykke: Mand fik jernstang i hovedet

Nordtyskland

82-årigs far var nazi-massemorder. Sønnen bruger farens læderfrakke som fugleskræmsel

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Sydjylland

Økonomisk frihed til et langt og sundt liv

Debat For abonnenter

Kommentar: Dette er Socialdemokratiets største mulighed for at vælte borgmesteren, men hvor langt vil de strække sig?

Vejen

Børnecentre skaber røre: - Folk er bestemt ikke enige

Annonce