Annonce
Kolding

Forældre gik imod skoles regel: Forbød børn at aflevere mobiltelefon i klassen

Her på Vamdrup Skole sagde enkelte forældre blankt nej til at bakke op om skolens skærpede regler om, at alle elever skal aflevere deres mobiltelefon i en kasse i klassen i timerne. Arkivfoto

Da Vamdrup Skole sidste skoleår strammede reglerne for mobiltelefoner, afviste flere forældre reglerne. De nægtede deres børn at være med til at aflevere deres mobiltelefon i en kasse i undervisningstiden.

Bedre koncentration og læring var målet, da ledelsen og skolebestyrelsen på Vamdrup Skole ved starten af sidste skoleår meldte ud til elever og forældre, at alle skolens elever fremover skulle aflevere deres mobiltelefon i en kasse i deres klasse, når undervisningen gik i gang.

Men selv om de fleste forældre har bakket op om de nye regler, er reglerne siden da blevet blankt afvist af omkring et par håndfulde forældre, oplyser skoleleder Per Rudbæk i forbindelse med, at Kolding Realskole har strammet sine mobilregler.

- Nogle forældre har udfordret os på det. De mener, at telefonen er deres børns private ejendom, og at de ikke skal aflevere den i kassen i klassen. Vi har prøvet ad dialogens vej, men vi har ikke villet tage det slagsmål, og hvis de forældre mener, at deres børn bedst muligt kan styre det med deres telefon i tasken, så har vi accepteret det, siger Per Rudbæk og henviser til, at disse elever fortsat skal overholde reglen om ikke at bruge telefonen i timerne.

Hvad mener du om, at nogle forældre ikke bakker op om jeres regler?

- At det ville være rart, hvis forældrene kunne se det højere formål med det. Det er ikke for at lave en regel mere, men eleverne bliver fristet over evne, når de har telefonen i tasken, og vi ønsker, at de skal være fokuserede på det, de er her for - nemlig undervisning, siger Per Rudbæk.

Han forklarer, at skolens erfaring er, at elevernes koncentration i timerne er steget, efter de nye regler blev indført.

- Det er en knap at dreje på for at få bedre læringsresultater, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce