Annonce
Aabenraa

Forældre giver ikke op: De kæmper videre for nyt specialtilbud

Dorthe Eldorff og Lene Lind Sandager forsøger nu med et informationsmøde for at åbne politikernes øjne for, at Behandlingsskolerne vil berige Aabenraa Kommunes specialskoletilbud. Arkivfoto: Jacob Schultz

Selv om det private specialskoletilbud Behandlingsskolerne for nylig afviste at oprette afdeling i Aabenraa, fordi kommunen ikke finder, der er behov for tilbuddet, så har forældre ikke givet op. Nu inviterer de politikere til informationsmøde.

Aabenraa: Da Christoffer Juul, direktør for Behandlingsskolerne, for nylig henvendte sig til Aabenraa Kommune for at høre, om man var interesseret i, at den private specialskole opretter en afdeling i Aabenraa, var svaret et høfligt "tak, men nej tak".

Henvendelsen skete på baggrund af, at en gruppe forældre til elever på Fjordskolen ønsker et alternativ til den kommunale specialskole, der næste sommer flyttes til Kruså. De havde derfor taget fat i direktøren for Behandlingsskolerne, der er for børn med særlige behov. Meldingen fra Christopher Juul var imidlertid klar: Det kunne kun komme på tale, hvis kommunen var interesseret. Og det var kommunen altså ikke.

Lene Lind Sandager og Dorthe Eldorff, der står bag initiativgruppen, har dog ikke tænkt sig at tage et nej for et nej. De to mødre har derfor arrangeret, at direktøren 2. november kommer til Aabenraa og fortæller om, hvad Behandlingsskolerne kan.

Annonce

Politikere skal på banen

- Aabenraa Kommune løfter på det specialiserede område de opgaver, som lovgivningen pålægger kommunen, og det er vores klare ambition, at vi også fremover både i forhold til Fjordskolens målgrupper og andre målgrupper løser vores opgaver på et højt fagligt niveau, på en økonomisk forsvarlig måde og inden for lovgivningens rammer, lød det blandt andet i det svar, kommunaldirektør Tom Ahmt på kommunens vegne sendte Behandlingsskolerne.

Det var forvaltningens vurdering. Skal Behandlingsskolerne inviteres indenfor, vil det sandsynligvis kræve, at der politisk kan skabes flertal for, at der skal være en lokal afdeling af den private specialskole.

Et ordentligt grundlag

De har inviteret borgmester Thomas Andresen, byrådets gruppeformænd og medlemmerne af børne- og uddannelsesudvalget med til mødet.

- Svaret kom jo fra kommunaldirektør Tom Ahmt, og vi synes, den sag blev lukket lige hurtigt nok. Så vi ønsker bare, at politikerne får et ordentligt grundlag at tage stilling ud fra. Hvis man bagefter så stadig siger nej, er det fair nok, siger Lene Lind Sandager, der mener, at en afdeling af Behandlingsskolerne ikke vil være en konkurrent til Fjordskolen.

- Jeg ved godt, vi meldte ud, at vi ville lave et alternativ til Fjordskolen, men med de ting, Behandlingsskolerne kan, vil det mere blive et supplement, og jeg er sikker på, det vil blive en gevinst for hele Aabenraa, siger hun.

Godt for alle

Hun kan blandt andet hente sine argumenter i, at Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, netop har lavet en rapport, der viser, at den private specialskoles elever i langt højere grad end andre elever med lignende udfordringer efter endt grundskole starter og gennemfører en ungdomsuddannelse, ligesom de i mindre grad ender på kontanthjælp.

- De har rigtigt mange gode statistikker. Jeg håber, politikerne kan se helheden i det samlede regnestykke - både for kommunen og for det enkelte barn, siger Lene Lind Sandager, der understreger, at det ikke er, fordi hun forventer, hendes egen søn nødvendigvis skal visiteres til det private tilbud. Det handler ifølge Lene Lind Sandager heller ikke længere om geografi - Aabenraa kontra Kruså.

- Jeg går ind i det her, fordi jeg tror på, at det vil kunne være det bedste for nogle af de børn, man ellers har tabt, eller som ikke rigtig udvikler sig, hvor de er nu, siger hun.

Det var tirsdag ikke muligt at få en kommentar fra Behandlingsskolernes direktør, Christopher Juul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce