Annonce
Sønderborg

Forældre kæmper for bedre vilkår i daginstitutionerne

Det er Karsten Wohlgemuth, der også er medlem af Forældrenes Landsforening landsledelse, der har taget initiativ til forældreorganisationen. Arkivfoto: Poul F. Skøtt
Fire forældre er gået sammen om at stifte en forældreorganisation i Sønderborg. Onsdag er der stiftende generalforsamling.

Sønderborg: I foråret gik mange forældre landet over på gaden for at demonstrere for bedre normeringer og vilkår i dagsinstitutionerne. Blandt andet også i Sønderborg, hvor 300 mødte op til demonstration i april.

Nu er fire forældre i forlængelse heraf gået sammen om at stifte en forældreorganisation i Sønderborg.

- Vi skylder vores børn det bedste, siger Christina Moos, som er mor til tre og selv har arbejdet som pædagog.

Hun var med til at arrangere demonstration i april og er nu også med til at stifte forældreforeningen, som går under forkortelsen FOS - Forældreorganisation Sønderborg. For Christina og de andre forældre handler det om at forandre vilkårene i daginstitutionerne, som de mener slet ikke er gode nok.

- Sønderborg kommune har måske bedre normeringer i de forskellige daginstitutioner, men vi må se realiteten i øjnene. Jeg har fået mange beskeder af både forældre og ansatte som fortæller en anden historie. Vi bliver nødt til at åbne vores øjne og se, hvorfor er det mon at pædagoger har råbt højt i mange år om, at de mangler hænder også i Sønderborg kommune, siger hun.

Annonce

Vi bliver nødt til at åbne vores øjne og se, hvorfor er det mon at pædagoger har råbt højt i mange år om, at de mangler hænder også i Sønderborg kommune.

Christina Moos, forælder og medstifter

Pres på politikerne

Det er Karsten Wohlgemuth, der også er medlem af FOLAs - Forældrenes Landsforening - landsledelse, der har taget initiativ til forældreorganisationen.

- Jeg ser et tydeligt behov for denne organisation, vi skal sammen kæmpe børnenes kamp lokalt her i Sønderborg kommune. På den måde kan vi som forældre lægge et fælles pres på lokalpolitikerne og byrådet og få mere indflydelse politisk, siger Karsten Wohlgemuth.

Forældreforening Sønderborg holder stiftende generalforsamling onsdag den 21. august klokken 19.30 i Multikulturhuset i Sønderborg, og alle der har lyst til at høre mere er velkomne til at deltage.

- Vi håber naturligvis på at se så mange som muligt til generalforsamlingen, så må vi se om der er fundament for at danne en forening. Men det skulle undre mig, hvis ikke der sidder mange flere forældre rundt omkring, der også gerne vil være med til at forbedre vilkårene for vores børn, siger Karsten Wohlgemuth.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce