Annonce
Sønderborg

Forældre kæmper for bedre vilkår i daginstitutionerne

Det er Karsten Wohlgemuth, der også er medlem af Forældrenes Landsforening landsledelse, der har taget initiativ til forældreorganisationen. Arkivfoto: Poul F. Skøtt
Fire forældre er gået sammen om at stifte en forældreorganisation i Sønderborg. Onsdag er der stiftende generalforsamling.

Sønderborg: I foråret gik mange forældre landet over på gaden for at demonstrere for bedre normeringer og vilkår i dagsinstitutionerne. Blandt andet også i Sønderborg, hvor 300 mødte op til demonstration i april.

Nu er fire forældre i forlængelse heraf gået sammen om at stifte en forældreorganisation i Sønderborg.

- Vi skylder vores børn det bedste, siger Christina Moos, som er mor til tre og selv har arbejdet som pædagog.

Hun var med til at arrangere demonstration i april og er nu også med til at stifte forældreforeningen, som går under forkortelsen FOS - Forældreorganisation Sønderborg. For Christina og de andre forældre handler det om at forandre vilkårene i daginstitutionerne, som de mener slet ikke er gode nok.

- Sønderborg kommune har måske bedre normeringer i de forskellige daginstitutioner, men vi må se realiteten i øjnene. Jeg har fået mange beskeder af både forældre og ansatte som fortæller en anden historie. Vi bliver nødt til at åbne vores øjne og se, hvorfor er det mon at pædagoger har råbt højt i mange år om, at de mangler hænder også i Sønderborg kommune, siger hun.

Annonce

Vi bliver nødt til at åbne vores øjne og se, hvorfor er det mon at pædagoger har råbt højt i mange år om, at de mangler hænder også i Sønderborg kommune.

Christina Moos, forælder og medstifter

Pres på politikerne

Det er Karsten Wohlgemuth, der også er medlem af FOLAs - Forældrenes Landsforening - landsledelse, der har taget initiativ til forældreorganisationen.

- Jeg ser et tydeligt behov for denne organisation, vi skal sammen kæmpe børnenes kamp lokalt her i Sønderborg kommune. På den måde kan vi som forældre lægge et fælles pres på lokalpolitikerne og byrådet og få mere indflydelse politisk, siger Karsten Wohlgemuth.

Forældreforening Sønderborg holder stiftende generalforsamling onsdag den 21. august klokken 19.30 i Multikulturhuset i Sønderborg, og alle der har lyst til at høre mere er velkomne til at deltage.

- Vi håber naturligvis på at se så mange som muligt til generalforsamlingen, så må vi se om der er fundament for at danne en forening. Men det skulle undre mig, hvis ikke der sidder mange flere forældre rundt omkring, der også gerne vil være med til at forbedre vilkårene for vores børn, siger Karsten Wohlgemuth.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce