Annonce
Varde

Forældre i Varde Kommune får Aula i 2020

Bjarne Lund Christensen er projektleder på Aula i Varde Kommune, hvor det efter planen bliver tilgængeligt for forældre og elever fra det nye år. Privatfoto
Lærerne er allerede i gang med nyt kommunikationssystem, forældre og elever kommer med fra årsskiftet.

Varde Kommune: Rundt om i landet blev Aula tilgængeligt i denne uge, men i Varde Kommune har man valgt at udskyde udrulningen til forældre og elever til efter jul.

- Det er rullet ud til alle 98 kommuner, så er der x antal kommuner, der har valgt at udskyde ibrugtagningen, siger Bjarne Lund Christensen, der er skolekonsulent i Varde Kommune, hvor han blandt andet arbejder med elektroniske læremidler, digitalisering af skole-it, GDPR og er projektleder på Aula.

Aula er navnet på det program, der skal afløse Skoleintra, hvor blandt andre lærere og forældre kommunikerer med hinanden - en slags udvidet, digital kontaktbog.

Annonce

Lærerne er i gang

Det er kun forældrene, der skal vente på Aula.

- Skolerne er i gang med Aula. Medarbejderne gik i gang efter efterårsferien som planlagt, men vi har valgt at sige, at forældre og elever tager vi først med efter jul, siger Bjarne Lund Christensen og uddyber:

- Vi går ikke på nu, fordi vi gerne selv vil være mere klar. Det er ordentlighed i forhold til medarbejderne og over for forældrene, at de ikke møder en tom skal, siger Bjarne Lund Christensen.

Ekstra udgifter

Skoler, der udskyder udrulningen af Aula, kan ende med at betale ekstra udgifter.

- Det er der snak om, men jeg har ikke set noget konkret endnu. Der er sagt, at hvis man udsætter Aula, så vil der være ekstra udgifter til support og lignende. Det er ikke aktuelt for Varde, for vi er på, lærerne er i gang med Aula, siger han og giver et eksempel om overflytning af data.

Altså hvis man udsætter udrulningen, skal den data, der produceres i Skoleintra fra nu frem til ibrugtagningen af Aula flyttes - det kræver sandsynligvis en ekstra betaling, da det allerede er sket nu.

- Det skal vi ikke betale for, for vores lærere er på Aula, så jeg har ikke fantasi til, at der skulle være en ekstra regning til Varde i denne forbindelse, siger Bjarne Lund Christensen.

Han tror, at den største udfordring bliver at aflære Skoleintra og lære det nye system at kende, som har nogle andre arbejdsgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Nattens fulde overblik: Politi havde travlt med at stoppe påvirkede bilister

Annonce