Annonce
Varde

Forældre i Varde Kommune får Aula i 2020

Bjarne Lund Christensen er projektleder på Aula i Varde Kommune, hvor det efter planen bliver tilgængeligt for forældre og elever fra det nye år. Privatfoto
Lærerne er allerede i gang med nyt kommunikationssystem, forældre og elever kommer med fra årsskiftet.

Varde Kommune: Rundt om i landet blev Aula tilgængeligt i denne uge, men i Varde Kommune har man valgt at udskyde udrulningen til forældre og elever til efter jul.

- Det er rullet ud til alle 98 kommuner, så er der x antal kommuner, der har valgt at udskyde ibrugtagningen, siger Bjarne Lund Christensen, der er skolekonsulent i Varde Kommune, hvor han blandt andet arbejder med elektroniske læremidler, digitalisering af skole-it, GDPR og er projektleder på Aula.

Aula er navnet på det program, der skal afløse Skoleintra, hvor blandt andre lærere og forældre kommunikerer med hinanden - en slags udvidet, digital kontaktbog.

Annonce

Lærerne er i gang

Det er kun forældrene, der skal vente på Aula.

- Skolerne er i gang med Aula. Medarbejderne gik i gang efter efterårsferien som planlagt, men vi har valgt at sige, at forældre og elever tager vi først med efter jul, siger Bjarne Lund Christensen og uddyber:

- Vi går ikke på nu, fordi vi gerne selv vil være mere klar. Det er ordentlighed i forhold til medarbejderne og over for forældrene, at de ikke møder en tom skal, siger Bjarne Lund Christensen.

Ekstra udgifter

Skoler, der udskyder udrulningen af Aula, kan ende med at betale ekstra udgifter.

- Det er der snak om, men jeg har ikke set noget konkret endnu. Der er sagt, at hvis man udsætter Aula, så vil der være ekstra udgifter til support og lignende. Det er ikke aktuelt for Varde, for vi er på, lærerne er i gang med Aula, siger han og giver et eksempel om overflytning af data.

Altså hvis man udsætter udrulningen, skal den data, der produceres i Skoleintra fra nu frem til ibrugtagningen af Aula flyttes - det kræver sandsynligvis en ekstra betaling, da det allerede er sket nu.

- Det skal vi ikke betale for, for vores lærere er på Aula, så jeg har ikke fantasi til, at der skulle være en ekstra regning til Varde i denne forbindelse, siger Bjarne Lund Christensen.

Han tror, at den største udfordring bliver at aflære Skoleintra og lære det nye system at kende, som har nogle andre arbejdsgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce