Annonce
forside

Forældre kæmpede med vagtlæge i fire timer

For to år siden blev det, der viste sig at være en ridse på Miras ene hornhinde til en dårlig oplevelse med lægevagten for hendes mor, Bettina Lassen, og far, Ronni Westh Lassen.

Sæbe: Lørdag formiddag i Dybbøl. Mira legede og hyggede sig i badekaret.

Pludselig skreg hun.

Mor, Bettina Lassen, tænkte, at hun nok havde fået sæbe i øjnene.

Men Mira blev ved med at skrige og ville ikke åbne øjnene.

Mor ringer til lægevagten, men føler sig afvist: »Sæbe kan jo svie« Og der kunne alligevel ikke gøres andet end at skylle.

Mira kan slet ikke trøstes. Mor ringer igen til lægevagten.

Der er ingen læger på konsultationen lige nu, så de skal køre til Aabenraa, hvis der skal kigges på Miras øjne.

Bettina Lassen får fat i Miras far, der er på arbejde, for hun tør ikke selv køre med et ulykkeligt barn.

Ny opringning til lægevagten. Nu er der ikke læger i Aabenraa, så de skal vente, ind til de er i Sønderborg igen om nogle timer.

I den anden af endnu to opringninger spørger Miras mor, om de ikke må køre til skadeklinikken, og det bliver efter hendes pres aftalen.

Mira er udmattet og slet ikke sig selv.

Ridse på hornhinden
Sygeplejersken går efter nogen diskussion med til at undersøge, om der kan være andet i vejen end sæbe i Miras øjne.

Det er der: En læge konstaterer, at hun har en lang ridse på hornhinden på det ene øje.

Fire-fem timer efter hyggen i badekaret er familien hjemme igen med Mira med klap for det ene øje.

Efter endnu to dage kan hun for første gang igen åbne begge øjne, som dryppes i endnu 14 dage.

Når Bettina Lassen tænker tilbage, forstår hun ikke det, hun oplevede som en afvisning:

– Enhver læge må da vide, at et barn ikke skriger så længe på grund af sæbe. Og vi kender vores eget barn. Vi er oven på den oplevelse dybt rystede og vil helst slippe for vagtlægerne. Vi føler ikke, de ser på hverken børns trav eller lytter til forældrene. Havde lægevagten lyttet første gang, ville vores datter ikke have haft ondt så længe, siger hun.

Læs hele temaet I Lægens Hænder her:

Annonce

Av, mit øje

En ridse på øjets hornhinde eller brug af kontaktlinser kan føre til hornhindebetændelse, som er en alvorlig øjensygdom, der kan medføre varigt nedsat syn.

Symptomer
Stærke smerter, sløret syn, rødme i øjet og pusdannelse. Behandles med øjendråber eller –salver.

Kilde: Netdoktor.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];