x
Annonce
Aabenraa

Forældre må give op over for lange skoledage

Der er ingen liv og glade dage på Høje Kolstrup Skole for tiden, men skoleleder Karsten Hansen forsøger at holde lidt sammen på fællesskabet med en daglig morgenhilsen online med indlagt morgensang. Arkivfoto: Jacob Schultz
På Høje Kolstrup Skole kastede man sig i sidste uge ud i den virtuelle skole. Det er gået fint, men timetallet har måttet justeres ned af hensyn til forældrene.

Høje Kolstrup: Høje Kolstrup Skoles leder, Karsten Hansen, kunne ikke lade være med at bringe et Peter Plys-citat med ind, da han i fredags i sit nyhedsbrev samlede op på den første uge som virtuel skole.

- Det var klogt, da det var inde i mit hoved, men så skete der noget på vejen ud!

Og sådan er Karsten Hansen nok ikke den eneste, der har haft det i de nu knap to uger, skolerne har været lukkede og uden forberedelsestid har skullet være klar til at undervise eleverne på afstand.

- Det har været en helt ny verden for os alle sammen, men vi har haft en forældreflok, der virkelig bakker op. Der er sikkert utilfredshed med nogle ting rundt omkring, men det er ikke noget, vi hører noget til, siger skolelederen, der hurtigt besluttede, at Høje Kolstrup Skole i videst muligt omfang skulle skabe den kendte dagligdag for eleverne med timer helt efter skemaet fra kl. 8.15 til 13.45 hver dag.

Annonce

Godmorgen til alle

  • Hvordan holder man fast i fællesskabet, når man ikke må komme i skole?
  • Det er en udfordring, som Høje Kolstrup-skoleleder Karsten Hansen forsøger at imødekomme ved hver morgen på Aula at lægge en morgenhilsen ud til alle.
  • Det gør han sammen med linket til en sang, som man så kan vælge at synge med på eller bare lytte til, og så kommer der også lige et par ord om eksempelvis, hvordan man tager hensyn til hinanden, når hele familien er hjemme, og man skal have en hverdag til at fungere på de nye vilkår.

Forældre bliver hørt

Et initiativ, der er blevet taget godt imod, men det har alligevel været nødvendigt at skrue lidt ned for ambitionerne. Især i indskolingen og på mellemtrinnet.

- Børnene vil faktisk godt, men forældrene kan ikke følge med, fordi de i mange tilfælde jo er udfordret af enten at skulle på arbejde eller arbejde hjemmefra. Så der er en begrænsning i forhold til, hvad vi kan byde forældrene, forklarer Karsten Hansen, der derfor har valgt at korte skemaet ned, så de fleste dage slutter kl. 11.45 for 0.-6. årgang.

Hvad forældrene ellers mener, får de lejlighed til at give deres besyv med om senere på ugen. Da vil skoleledelsen nemlig bede dem evaluere de første to uger af nødundervisningen.

Bestyrelse mødes online

Ligesom på andre skoler har nogle lærere taget undervisning via video og samtaler i teams til sig, og torsdag får skolebestyrelsen så også mulighed for at mødes under nye former.

- Det bliver simpelt hen et Skype-møde. Vi har øvet os lidt på det i skoleledelsen i dag, siger Karsten Hansen, der på mødet blandt andet vil kunne fortælle, at af de 57 elever, det i fredags endnu ikke var lykkedes at etablere kontakt med og som derfor røg i kategorien "ikke deltagende", er der efter et effektivt benarbejde nu kun kun 14 tilbage.

- Og så har vi haft en rigtig god oplevelse i indskolingen omkring de tosprogede elever. Deres forældre har været meget spørgende og har givet positive tilbagemeldinger, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce