Annonce
Aabenraa

Forældre må give op over for lange skoledage

Der er ingen liv og glade dage på Høje Kolstrup Skole for tiden, men skoleleder Karsten Hansen forsøger at holde lidt sammen på fællesskabet med en daglig morgenhilsen online med indlagt morgensang. Arkivfoto: Jacob Schultz
På Høje Kolstrup Skole kastede man sig i sidste uge ud i den virtuelle skole. Det er gået fint, men timetallet har måttet justeres ned af hensyn til forældrene.
Annonce

Høje Kolstrup: Høje Kolstrup Skoles leder, Karsten Hansen, kunne ikke lade være med at bringe et Peter Plys-citat med ind, da han i fredags i sit nyhedsbrev samlede op på den første uge som virtuel skole.

- Det var klogt, da det var inde i mit hoved, men så skete der noget på vejen ud!

Og sådan er Karsten Hansen nok ikke den eneste, der har haft det i de nu knap to uger, skolerne har været lukkede og uden forberedelsestid har skullet være klar til at undervise eleverne på afstand.

- Det har været en helt ny verden for os alle sammen, men vi har haft en forældreflok, der virkelig bakker op. Der er sikkert utilfredshed med nogle ting rundt omkring, men det er ikke noget, vi hører noget til, siger skolelederen, der hurtigt besluttede, at Høje Kolstrup Skole i videst muligt omfang skulle skabe den kendte dagligdag for eleverne med timer helt efter skemaet fra kl. 8.15 til 13.45 hver dag.

Godmorgen til alle

  • Hvordan holder man fast i fællesskabet, når man ikke må komme i skole?
  • Det er en udfordring, som Høje Kolstrup-skoleleder Karsten Hansen forsøger at imødekomme ved hver morgen på Aula at lægge en morgenhilsen ud til alle.
  • Det gør han sammen med linket til en sang, som man så kan vælge at synge med på eller bare lytte til, og så kommer der også lige et par ord om eksempelvis, hvordan man tager hensyn til hinanden, når hele familien er hjemme, og man skal have en hverdag til at fungere på de nye vilkår.
Annonce

Forældre bliver hørt

Et initiativ, der er blevet taget godt imod, men det har alligevel været nødvendigt at skrue lidt ned for ambitionerne. Især i indskolingen og på mellemtrinnet.

- Børnene vil faktisk godt, men forældrene kan ikke følge med, fordi de i mange tilfælde jo er udfordret af enten at skulle på arbejde eller arbejde hjemmefra. Så der er en begrænsning i forhold til, hvad vi kan byde forældrene, forklarer Karsten Hansen, der derfor har valgt at korte skemaet ned, så de fleste dage slutter kl. 11.45 for 0.-6. årgang.

Hvad forældrene ellers mener, får de lejlighed til at give deres besyv med om senere på ugen. Da vil skoleledelsen nemlig bede dem evaluere de første to uger af nødundervisningen.

Annonce

Bestyrelse mødes online

Ligesom på andre skoler har nogle lærere taget undervisning via video og samtaler i teams til sig, og torsdag får skolebestyrelsen så også mulighed for at mødes under nye former.

- Det bliver simpelt hen et Skype-møde. Vi har øvet os lidt på det i skoleledelsen i dag, siger Karsten Hansen, der på mødet blandt andet vil kunne fortælle, at af de 57 elever, det i fredags endnu ikke var lykkedes at etablere kontakt med og som derfor røg i kategorien "ikke deltagende", er der efter et effektivt benarbejde nu kun kun 14 tilbage.

- Og så har vi haft en rigtig god oplevelse i indskolingen omkring de tosprogede elever. Deres forældre har været meget spørgende og har givet positive tilbagemeldinger, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Annonce