Annonce
Haderslev

Forældre opretter ny forening for løbehjulskørere som reaktion på ''begrænsninger'' i Streetdome: Daglig leder mener, ny tidsplan er blevet misforstået

Rasmus Hansen er en af initiativtagerne til Haderslev Løbehjulsforening. Han mener, at alle løbehjulsbrugere bliver skåret over én kam. Foto: Jonas Kristensen
Der er masser af løbehjulskørere, som godt kender de uskrevne parkregler i Streetdome. Det mener en nyoprettet forening, som synes, at denne gruppe bliver overset i den nye tidsplan for Streetdome. Stedets daglige leder mener, at tidsplanen er blevet misforstået.

Haderslev: Alle løbehjulskørere bliver kategoriseret som børn under ti år, som kommer på Streetdome sammen med sine forældre. Sådan mener en ny forening for netop løbehjulsbrugere, at det bliver fremstillet, når skaterne fortæller om de problemer, som de oplever i den store skaterpark på Haderslev Havn.

Men det er langt fra virkeligheden pointerer en af initiativtagerne til foreningen, Haderslev Løbehjulsforening.

- De dygtige løbehjulskørere forstår godt parkreglerne, og de er også pisseirriterede, når der kommer et barn kørende på tværs af det hele og ødelægger det, siger Rasmus Hansen, hvis egne sønner selv står på løbehjul.

Annonce

Ambitioner om ny hal

Haderslev Løbehjulsforening har stiftende generalforsamling den 13. august og kommer som en reaktion på de nye åbningstider i Streetdome, som er gældende fra den 10. august. Tider, som Rasmus Hansen kalder for ''begrænsninger'' for løbehjulskørere.

De begrænsninger håber foreningen på at løse ved at få en ny hal kun beregnet til løbehjul.

- Vi har nogle, som pludselig mister faciliteterne til at dyrke deres sport. Med foreningen håber vi på, at vi kan samle kræfterne med henblik på at få etableret topmoderne løbehjulsfaciliteter i Haderslev. I første omgang bliver det meget administrativt med henblik på at søge fonde og kommunal støtte, siger Rasmus Hansen.


Vi har stor forståelse for, at der er forskel på elite og børn blandt løbehjulene. Ved at strukturere det på denne måde tror jeg på, at løbehjulsdelen vil blive mere organiseret og på sigt blive bedre.

Morten Bennetsen, daglig leder, Streetdome


Annonce

Uenig i tidsfordeling

Men de store ambitioner om en helt ny hal løser ikke problemerne med åbningstiderne lige nu og her. Onsdag aften var der informationsmøde om det nye tiltag, og allerede kort herefter blev der åbnet op for at udvide muligheden for at stå på løbehjul hver mandag og torsdag aften, som ellers er dedikeret til klatrene.

Men løbehjulskørernes største udfordring er ifølge Rasmus Hansen, at både fredag, lørdag og søndag aften er reserveret udelukkende til skateboardere. Og det, mener han, er ikke fair.

Sådan ser de nye åbningstider ud i Streetdome. Ifølge stedets daglige leder skal de lyserøde perioder ses primært som tid dedikeret til løbehjul. Mandag og torsdag aften, som er for klatrene, kan der også køres på løbehjul. Grafik: Streetdome

- Det er et kæmpe problem. Vi har et ønske om, at en af weekendaftenerne bliver for løbehjul, for lige nu udelukker planen de kørere, som har fritidsjobs i weekenden, siger han.

- Jeg tror desværre, at de her drenge på løbehjul kommer til at søge andre steder hen. De kommer til at køre til faciliteterne i Brande, Herning og Padborg, siger han.

Annonce

Misforstået tidsplan

Men den daglige leder af Streetdome, Morten Bennetsen, mener, at den nye tidsplan er blevet misforstået. Han mener nemlig ikke, at det er løbehjulskørerne, som har udfordringer, når faciliteterne er delt mellem dem og skatere.

Sagen kort

  • Onsdag den 29. juli var der informationsmøde i Streetdome Haderslev, hvor en række nye åbningstider blev præsenteret.
  • Åbningstiderne er primært lavet for at lokke flere skatere tilbage til Streetdome.
  • Flere løbehjulskørere følte sig overset på mødet, og der blev udtrykt store frustrationer over især tidsplanen for weekenden.
  • Efterfølgende er der blevet åbnet op for, at der med tiden kan laves ændringer i tiderne.
  • Som reaktion på tidsplanen er en række forældre gået sammen for at oprette en ny forening for løbehjulsbrugere.
  • Tidsplanen er gældende fra den 10. august.

Derfor skal de lyserøde perioder i tidsplanen, som er delt mellem de to grupper, primært ses som tider dedikeret til løbehjulene, mener han.

- Det er skaterne, som har trukket sig på grund af løbehjulene og ikke omvendt. Derfor skal man se de delte perioder i tidsplanen som tid, der primært er til løbehjulene. Og derfor har de i alt fem dage med mulighed for at bruge faciliteterne, mens skaterne har fire dage, siger han.

Annonce

Weekend kan åbnes

Morten Bennetsen glæder sig dog over, at Rasmus Hansen og andre har taget initiativ til at etablere løbehjulsforeningen. Han opfordrer til, at de sammen skal definere, hvordan løbehjulene bedst kan bruge tiden på Streetdome.

- Vi har stor forståelse for, at der er forskel på elite og børn blandt løbehjulene. Ved at strukturere det på denne måde tror jeg på, at løbehjulsdelen vil blive mere organiseret og på sigt blive bedre, siger han.

Morten Bennetsen, daglig leder Streetdome Haderslev, glæder sig over, at der er blevet oprettet en forening for løbehjulskørere. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

I forhold til Rasmus Hansens bekymringer om, at det kan blive svært at stå på løbehjul i weekenden, åbner Morten Bennetsen op for, at elitekørere på sigt kan blive inkluderet en af weekendaftenerne.

- Vi skal have skudt gang i skaterne igen. Og når det er oppe at køre igen, så vil jeg spørge dem, om det er ok, at der kommer eliteløbehjul herned en af weekendaftenerne. Og jeg ved, at skaterne vil sige ja, for de er meget åbne, siger han.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Kolding

Simonas bil blev brændt af: - Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke kan lade andres ting være

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Vinbonden på Årø drømmer om at udvide med besøgsdestilleri

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Annonce