Annonce
Esbjerg

Forældre på Fanø: Skolen hører ikke efter

Flere forældre mener ikke, at Fanø Skole er gode nok til at tage kontakt til forældrene. Skoleleder Torben Larsen forstår ikke kritikken. Foto: Søren A. Sliwa

Flere forældre på Fanø er utilfredse med den måde, skolen håndterer mobning. De savner at blive taget med på råd i skolens kamp mod mobning. Skoleleder Torben Larsen er overrasket over kritikken.

FANØ: En vinterdag i 2015 blev Frederik Baun mødt af et syn, de fleste forældre frygter. For øjnene af ham brød hans datter grædende sammen. Gennem en længere periode havde hun været udsat for mobning, og nu var det altså blevet for meget. Det gjorde kun situationen værre, at skolen undervejs næsten ikke var i kontakt med forældrene.

- Det er jo ikke til at bære, at man skal se sit barn sidde og græde. Vi vidste ikke, hvad der foregik. Og da vi kontaktede skolen blev vi mødt med kommentarer om, at man havde taget hånd om sagen. Men det var ikke ligefrem det, der stod printet i panden af min grædende datter, siger Frederik Baun. Datteren valgte efterfølgende at skifte skole. Men det kunne man godt have undgået, mener han.

- Det værste ved det hele var, at vi intet havde hørt fra skolen. De vidste jo, hvad der foregik. Vi føler, at det hele kunne have været håndteret, hvis vi tidligt i forløbet var blevet kontaktet af skolen, siger han.

Frederik Baun er langt fra den eneste, der retter kritik mod Fanø Skole. Flere forældre, der dog ønsker at være anonyme, har taget kontakt til JydskeVestkysten. Her peges der på, at ledelsen svigter forældrene, når de holdes udenfor. Og i flere tilfælde har ledelsen slet ikke reageret ved direkte henvendelser om mobning.

Åbenhed er et nøgleord

Skoleleder på Fanø Skole, Torben Larsen, dog svært ved at forstå kritikken. Han mener, at skolen har et godt samarbejde med forældrene.

- Jeg synes generelt, vi har en god kommunikation med forældrene. Men det er klart, at der kan være tilfælde, hvor det ikke er gået, som forældrene har ønsket det. Vi kan selvfølgelig godt forbedre os, og det prøver vi hver dag. Forældrene spiller en vigtig rolle i kampen mod mobning, og derfor ønsker vi også så stor åbenhed som muligt, siger han.

Det glæder formand for Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl, at skolen prioriterer kontakten med forældrene.

- Åbenhed er et nøgleord, når man skal bekæmpe mobning. Og forældrene spiller en helt afgørende rolle. Det er jo ikke alting, børn fortæller deres forældre, og der er det vigtigt, at skolen tager kontakt. Det er nødvendigt for at få en velfungerende indsats mod mobning, siger han.

Også Frederik Baun er glad for at høre, at Fanø Skole nu har fokus på problemet. For han håber ikke, at andre børn og forældre skal gennem det samme som dem.

- Det er da godt at høre, at de arbejder på at blive bedre. Vores oplevelse var i hvert fald ikke noget, man ønsker for andre, siger Frederik Baun.

I dag går hans datter på en skole i Esbjerg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Østerby-barnet fik kommunal toppost: Jørn Henriksen stopper efter 15 år som direktør for Børn & Kultur

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Tønder For abonnenter

Tønder kommunes forbrug af Roundup brager i vejret: Brugen af pesticider mere end fordoblet på fire år

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Annonce