Annonce
Regionalt

Forældre til døende Marco er bekymrede for, at deres søn vil få det værre på nyt bosted: Kommunen flytter ham alligevel

Heidi og Bo Trawel er bekymrede for, om flytningen vil betyde, at deres søn hurtigere vil få det dårligt. Arkivfoto: Privat
Lille Marco Trawel skal alligevel flyttes til et bosted omkring Vejle, selvom hans forældre tidligere har takket nej til dette tilbud. Det besluttede Børne- og Unge-udvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune onsdag.

Anbringelsessag: Lille Marco er kun et år, men han er allerede ældre, end hans forældre og hans læger regnede med. Marco lider nemlig af den sjældne sygdom, Leighs Syndrom, der gør, at han stille og roligt vil sygne hen og til sidst dø.

Men den seneste rum tid har han været i bedring, og han er derfor også blevet udskrevet fra det hospice på Djursland, hvor han har ligget siden foråret. Men fordi Marco blev anbragt, da han var et par måneder gammel, skal han ikke hjem til forældrene Heidi og Bo Trawel i Tønder Kommune nu. I stedet skal Faaborg-Midtfyn Kommune, som står for anbringelsen, fordi familien dengang boede på Fyn, finde et nyt sted at være til ham.

Valget er faldet på et bosted for multihandicappede og alvorligt syge unge og børn, som ligger i Vejle - men det sagde forældrene nej til. Her skulle deres dreng ikke hen, for de ikke troede på, at han ville få den ro, han har brug for.

Annonce

Men nu flytter kommunen ham altså alligevel. Det blev besluttet, efter sagen blev forelagt Børn og Unge-udvalget på et møde onsdag. Flytningen skal gå så stærkt, at Marco allerede torsdag formiddag blev kørt til bostedet.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af det begge to. Vi havde håbet, at vi kunne forhindre, at han kom derhen, for det er ikke et sted, hvor han kan få den ro, han har brug for. Så det er klart, at vi frygter, at han bliver meget mere syg, og at det går hurtigt ned af bakke, så han bliver dårlig og dør, siger Marcos mor, Heidi Trawel.

Skal flyttes alligevel

Allerede i midten af september blev Heidi og Bo Trawel tilbudt en plads på bostedet til Marco, men den valgte de at takke nej til. De havde forud for beslutningen talt med andre forældre, som havde børn på lignende bosteder, og de havde fået at vide, at der var meget larm og uro. Det er netop noget af det, Marco på grund af sin sygdom ikke kan tåle, lyder det fra de frustrerede forældre.

Men nu har kommunen valgt at flytte ham til trods for forældrenes manglende samtykke. JydskeVestkysten har kontaktet Anne-Merete Mikkelsen (S) formand for Børn og Unge-udvalget, der består af både politikere og fagpersoner, men hun ønsker ikke at kommentere på sagen, da det er en personsag.

Socialchef i Faaborg-Midtfyn, Tina Wahl skriver i en mail til avisen:

- Vi kan ikke kommentere på konkrete forhold i Børne- og Ungeudvalgets sager, da der er tale om personlige og fortrolige forhold. Men, som vi har udtalt tidligere, tager alle vores afgørelser i denne sag afsæt i de sundhedsfaglige vurderinger med hensyn til forældrenes ønsker og Marcos tarv.


Annonce

Bekymret for skiftende hænder

Marcos plejepersonale fra Olivia Danmark vil være med under flytningen, og de vil også være omkring ham indtil november, når deres kontrakt udløber. Derefter ved Heidi og Bo Trawel endnu ikke, hvad der skal ske, og personalesituationen er noget af det, der bekymrer dem meget.

- Grunden til, at han er blevet for rask til hospice, er jo netop den ro og omsorg, han fik der. Nu vil de flytte ham hen på et opholdssted, hvor der ikke er ro og ikke er fast personale, og det har han ikke godt af, siger Heidi Trawel.

- På hospice havde han altid de samme omkring sig, men på bostedet får han jo skift. Så i forbindelse med den her flytning, kommer alle hans primære omsorgspersoner til at forsvinde, og det kan næsten kun gøre ham dårligere, siger hun.

Hun og Bo har siden starten af august måttet besøge Marco tre gange halvanden time om ugen, og hun håber, at det bliver ligesådan på det nye bosted. På selve flyttedagen kunne forældrene ikke få lov at være med, fordi de ikke har samvær den dag, og det er også svært, fortæller Heidi Trawel.

- Det gør ondt. Men vi har samvær igen fredag, og så må vi se, hvordan han har det det nye sted, siger Heidi Trawel.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sydjylland For abonnenter

Kom helt tæt Danmarks statsoverhoved: Nu gør dronningens nære relationer status efter 50 år på tronen

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce