Annonce
Sønderborg

Forældre vil etablere forening i Sønderborg

Ny forening vil styrke forælder-stemmen i den politiske debat. Arkivfoto: Timo Battefeld
Ny forening vil styrke forælder-stemmen i den politiske debat og børnenes vilkår.

Sønderborg: I april var masser af mennesker på gaden rundt om i Danmark herunder Sønderborg for at demonstrere for minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Kræfter fra den gang er nu gået i gang med at etablere en lokal forældreforening.

- Aldrig før har børns vilkår været så meget på tapetet. Der er momentum lige nu, og det vil vi forsøge at udnytte, siger Karsten Wohlgemuth, der er en af initiativtagerne.

Også i valgkampen var kvalitet og vilkår i dagtilbuddene et varmt emne, hvilket fik ham og andre forældre til at mødes onsdag aften på Mulitkulturhuset for undersøge muligheden for at oprette en forældreorganisation.

- Det gik rigtig godt. Vi blev enige om efter sommerferien at indkalde til stiftende generalforsamling. Vi har fået positive tilkendegivelser for alle afkroge af kommunen og en del henvendelser fra forældre, der støtter op, fortæller Karsten Wohlgemuth.

Annonce

Skal stå sammen

Generalforsamlingen bliver den 21. august formentlig på Multikulturhuset. Konkret bliver foreningen en del af FOLA - Forældrenes Landsforening.

Forældrenes Landsforening varetager forældrebestyrelsers, forældreråds og forældrenævns interesser. Den arbejder for at forbedre børns og børnefamiliernes vilkår i dagtilbud og fritidstilbud samt i det øvrige samfund.

- FOLA ønsker at styrke forældrenes stemme i den daglige politiske debat. Hvis vi, i Sønderborg, skal lykkes med det, skal vi have vores fælles budskaber klar, lød det i indkaldelsen til onsdagens møde.

I den kommende forening vil de for eksempel debattere åbningstider, normeringer og meget mere.

- Jeg er sikker på, at politikere og organisationer vil være interesseret i at høre, hvad vi siger. Det er jo vores børn, det drejer sig om, siger Karsten Wohlgemuth.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce