Annonce
Esbjerg

Forældrebevægelsen gav julehilsen til lokalpolitikere: - De skal vide, at vi stadig holder øje med dem

Diana Mose Olsen (SF), Jesper Frost Rasmussen (V) og de andre byrødder fik alle en kop af forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen. Det er en påmindelse om den fortsatte kamp for bedre vilkår i daginstitutionerne. Foto: Privat
Kampen for bedre vilkår i de lokale daginstitutioner er langt fra ovre for forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen. Selv om folketinget allerede har sat penge af til at sikre minimumsnormeringer, har de ikke tænkt sig at stoppe, før de med egen øjne har set, at der kommer flere hænder ud i vuggestuerne og børnehaverne. Derfor sendte de politikerne i byrådet på ferie med en lille julehilsen.

ESBJERG: Sidste år pyntede forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen, juletræet foran rådhuset i Esbjerg med gule julehjerter, for at minde politikerne om kampen for minimumsnormeringer. Og igen i år har de sendt en hilsen.

For selv om corona-situationen de seneste måneder der de har taget meget opmærksomhed og selv om der netop er vedtaget en aftale om minimumsnormeringer mellem regeringen og støttepartierne, så er bevægelsens kamp for at sikre børnenes forhold og rettigheder i de lokale daginstitutioner langt fra ovre.

Arenaen flyttes dog nu ud i kommunerne, hvor det store arbejde med indfasning af minimumsnormeringerne kommer til at foregå. Derfor opfordrer bevægelsen til, at man får klarlagt, hvordan normeringerne reelt er på de enkelte daginstitutioner i kommunen.

Annonce

Indfasningen af minimumsnormeringer kræver, at man kender de reelle normeringerne, og det gør man stort set ikke i dag. De eksisterende opgørelser fra Danmarks Statistik afspejler nemlig ikke virkeligheden ude i daginstitutionerne. De fortæller ikke noget om, hvor mange voksne der er til stede hos børnene på rød og blå stue, lyder det fra bevægelsen i en pressemeddelelse.

Vigtigt signal

Derfor tog de mandag på rådhuset i Esbjerg for at overrække borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), formand for Børn og Familieudvalget Diana Mose Olsen (SF) og resten af byrådet en juleopfordring i form af en kop og en rapport.


Jeg er glad for den flotte og meget personlige gave, og det er fedt at se deres dedikation. De gør virkelig en forskel, og de har fået os politikere op af stolen. Men jeg er enig. Vi er der ikke helt endnu, men det kommer vi

Diana Mose Olsen (SF), formand for Børn og Familieudvalget


- Med vores julehilsen til byrådspolitikerne ønsker vi at give dem en gave, der kan være en daglig påmindelse om dette ansvar og arbejde og samtidig sende dem lidt inspiration i form af henvisning til en rapport, der viser hvordan man i Fredensborg har grebet arbejdet med en normeringsopgørelse an, fortæller Chalotte Olsen, en af tovholderne i Esbjerg og Omegns forældrebevægelse.

Kopperne er gjort personlige med navn. Foto: Privat

Line Grønfeldt Olsen, der ligeledes er tovholder, var med ved overrækkelsen, og hun håber, at den kan vække noget i de to politikere.

- De er enige med os i, at der mangler hænder i daginstitutionerne, og de var glade for at få koppen. Det er et vigtigt signal for os at sende, at kampen ikke er slut endnu, og den pose penge, de har fået fra Christiansborg, skal bruges til at sikre bedre vilkår på den bedst mulige måde, siger hun.

Annonce

Vi er der ikke endnu

Formand for Børn og Familieudvalget Diana Mose Olsen (SF) roser forældrebevægelsen for dens engagement, og understreger, at de har haft stor betydning for børnenes vilkår i institutionerne. Og hun er enig. Det stopper ikke nu.

- Jeg er glad for den flotte og meget personlige gave, og det er fedt at se deres dedikation. De gør virkelig en forskel, og de har fået os politikere op af stolen. Men jeg er enig. Vi er der ikke helt endnu, men det kommer vi, siger hun.

Hun garanterer desuden, at forældrene, børnene og de ansatte kommer til at mærke de penge, der er blevet øremærket til minimumsnormeringer.

- Pengene bliver sendt ud, og kommunen sender desuden yderlige et beløb ud til institutionerne. De institutioner, der har socioøkonomiske udfordringer ligger allerede på minimumsmålet. Men nu skal vi have de andre med, lyder det fra Diana Mose Olsen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Billund

76-årig cyklist død i trafikulykke: Kørte ind i trailer på elcykel

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce