Annonce
Erhverv

For 2,5 millioner kroner kan du nu blive kroejer på en lille ø

Mandø Kro i forgrunden er sat til salg, og øens fællesråd håber, at bygningerne igen bliver solgt til krodrift. Foto: EDC
Mandø Kro er sat til salg, og der er mulighed for at fortsætte krodriften og skabe et spisested med lokale råvarer. Mandø Fællesråd håber på at få en ny kroejer, der har fokus på de lokale råvarer.

Mandø: 376 kvadratmeter kro med værelser, der går helt tilbage til år 1900, er sat til salg midt i Vadehavet på Mandø ud for Ribe. Den gamle kro kan sælges til andre formål end krodrift, men der er i salgsopstillingen lagt særlig vægt på muligheden for at fortsætte og udvikle krodriften på øen.

- Der er et godt grundlag for at udvikle og drive den kro på øen. Der sker meget udvikling for turismen på øen, så det er en vigtig del af salget. Samtidig er der mange på øen, som håber, at der igen vil være kro, forklarer ejendomsmægler hos EDC Leif Godballe Egeberg, Bramming.

Han tilføjer, at det jo både kan være en fortsættelse af god gammeldags kromad, men der er også potentiale for at udvikle en mere unik krooplevelse især ved at bruge og forfine nogle af de mange lokale råvarer - fra marsklam til østers og kveller - og ud fra det skabe et helt særligt spisested.

Annonce

Vigtigt for øen

Kroen har i mange år været drevet af Erling Hansens familie, der sammen med sine sønner Jeff og Martin, også kørte traktorbusser på øen med turister.

Mandø Lokalråd håber på, at stedet kan fortsætte som kro:

- Det er utrolig vigtig for Mandø med den kro. Vi får helt sikkert flere gæster på øen fremadrettet, og det er et kæmpe løft på gæsternes oplevelse, hvis der er flere gode spisesteder, siger Claus Christensen, formand for Mandø Fællesråd.

Han tilføjer, at det også er arbejdspladser for øen.

Der er i forvejen et spisested på Mandø Naturcenter og en café. Men Fællesrådet lægger ikke skjul på, hvad det bedste menukort for øen vil være, set fra øens synspunkt:

- Det vil helt klart være en kro, som udvikler mad med de lokale råvarer. Folk vil gerne betale for en unik oplevelse, hvor man også smager på Mandø. Det er den slags turister, vi gerne vil have her. Vi har mindre behov for en stor volumen af gæster, der spiser pomfritter og cafeteriamad. Det er det unikke, som skal sælge Mandø, forklarer Claus Christensen.

Annonce

Forskønnelsespris

Mandø Kro blev opført i år 1900 og har gennemgået flere ombygninger efter ønske fra lokalbefolkningen igennem tiden, og nuværende ejer har sørget for at bevare den gode bygningsmasse centralt i Mandø By, hvilket lokalbefolkningen også har bemærket og dermed tildelt Mandø Kro, Mandø Råds Forskønnelsespris i 2011.

De seneste somre har Mandø været meget velbesøgt af turister, og der der er flere initiativer igang for at lede strømmen af turister ad stier forbi både naturcenter, udsigtspunkter og kro. Sammen med bl.a. Esbjerg Kommune er Mandø Fællesråd igang med projekterne "Naturprojekt på Mandø" og "Dark Sky Mandø Park", der begge har til formål at øge turismen og naturoplevelsen. Mandø har oplevet en pæn vækst i besøgstallet siden optagelsen som verdensnaturarv skete i 2014. Seneste sommer var Mandø mere besøgt end nogensinde før.

Det er EDC i Bramming, der har kroen til salg.

Mandø Kro

Kroens bygningsmasse består af kroen, som i stueplan har to store krostuer, en bar med plads til opdækning, et herre- og dametoilet, industrikøkken med tilhørende grovkøkken, bryggers og to kølerum samt entréer med udgang til de udvendige terrassearealer. Førstesalen er indrettet med en privat afdeling bestående af bad, stue og to værelser samt en gæsteafdeling med i alt fem værelser og to badeværelser.

Ydermere er her et selvstændigt anneks, der byder på tre værelser alle med separat badeværelse. I alt er der således idag 21 sovepladser og 6 badeværelser tilknyttet kroen.

Der er traditionel krostemning på mandø Kro, som den ser ud i dag. Ud over køkken og restaurant er der også 21 sovepladser til kroen. Foto: EDC


Vi har mindre behov for en stor volumen af gæster, der spiser pomfritter og cafeteriamad. Det er det unikke, som skal sælge Mandø

Claus Christensen, Mandø Fællesråd
Annonce
Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Vejen For abonnenter

I Andst står de på venteliste for at tage ansvar: "Socialminister" Susanne Pedersen udvikler fremtidens ledere

Esbjerg

Tre nye vigespor vækker opsigt: Første gang en landmand selv betaler for kommunal infrastruktur ved sin gård

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

"Onkel"-instruktør Frelle Petersen vil røre os igen i ny film om sorg - modtageren af JydskeVestkystens kulturpris klar til at udpege ny vinder i 2022

Annonce