Annonce
Haderslev

For 40. gang: Svømmeklub inviterede til Sydcup

Hjortebrohallen lagde i weekenden vand til et svømmestævne, som 265 svømmere fra otte forskellige klubber deltog i. Foto: Jacob Schultz
Flere end 50 frivillige sørgede for, at Børn og unge fra både Danmark og Tyskland fik en fantastisk oplevelse ved det 40. Sydcup i Hjortebro Svømmehallen i Haderslev.

HADERSLEV: Endnu et skingert fløjt fik for 117 gang snakken til at forstumme og få sekunder efter lød endnu et fløjt, derpå et plask, og så var der eller acceleration i de seks baner i svømmebassinet i Hjortebro Svømmehal.

Der var ikke megen træthed at spore blandt de 265 deltagende svømmere, selv om de havde været i gang siden fredag eftermiddag klokken 17, og det nu var søndag sidst på formiddagen.

- Det er meget vigtigt at der er ro, når svømmerne hopper i, fordi ellers kan man risikere en tyvstart, og med 1700 starter i løbet af sådan et stævne, så er der dårligt tid til at begynde forfra ret mange gange. Det kører bare på en snor, forklarede Henrik Jessen, der det seneste års tid har været næstformand i Haderslev Svømmeklub, som er vært ved stævnet.

De mange svømmere kommer fra otte forskellige svømmeklubber: fem danske og tre tyske. Der cirka 50 frivillige og 30 officials der tilsammen sørger for at alt går rigtigt til, og at de unge får en god oplevelse, selv om de svømmer om kap med hinanden og sig selv.

- Disse stævner er af stor væsentlighed for svømmerne. Det er her, de knytter venskaber og finder andre at spejle sig i. For det er noget andet at svømme end at være på et fodbold- eller håndboldhold, hvor man er en del af et hold.

Annonce

Det er Haderslev Svømmeklub, der står bag Sydcup. Klubben har eksisteret i 53 år og afviklet Sydcup 40 gange. Der er i år otte deltagende klubber med i alt 265 svømmere. Klubberne er:

  Der er ingen tvivl om, at der er flere af de unge, der tager sporten meget seriøst, men sammenhold og venskab er også noget af det, et par af Haderslev-svømmerne peger på, da avisens udsendte fanger dem mellem to starter.

  - Jeg begyndte at svømme, fordi min ven Otto fortalte om det, og jeg synes, det er sjovt, fordi der er et godt sammenhold i klubben, forklarer 12-årige Kasper Jensen.

  Han suppleres af Eskild Meyer på 10 år:

  - Det er fedt at få brugt sit krudt.

  - Har du meget af det?

  - Ja, det har jeg.

  Han og vennen Johannes Jessen, der er 11 år, har overnattet på skolen hele weekenden:

  - Det er sjovt at være sammen med vennerne.

  Han betror avisens udsendte, at han begyndte at svømme konkurrencesvømning, fordi hans mor sagde, han skulle prøve det, og det har han på ingen måde fortrudt. Det var en af de gange, hvor hun faktisk havde ret i det der med, at man ikke skal sige nej til noget, man ikke har prøvet.

  Hans forældre er også på hele weekenden, og de er ikke ene. Overalt vrimler det med voksne frivillige, der gør en indsats for at gøre stævnet til en mindeværdig succes.

  Johannes Jessen, Kasper Jensen og Eskild Meyer havde en forrygende weekend, både i og udenfor vandet. Foto: Jacob Schultz
  Flere end 50 frivillige var i gang i løbet af weekenden, heriblandt Mia Milther. Foto: Jacob Schultz
  Deltagerne gav alt, hvad de havde og lidt til, men mange fik lige så meget med hjem. Foto: Jacob Schultz
  Der blev gået til den på de våde baner. Foto: Jacob Schultz
  Selv om sammenhold og venskab var en stor del af stævnet, så var der også alvor i løjerne. Foto: Jacob Schultz
  Resultaterne var efter hvert et heat spændt ventet. Foto: Jacob Schultz
  Anja Kisielewicz fik et velfortjent hvil, mens hun holdt øje med de øvrige i bassinet. For hende er svømning vigtigt. Foto: Jacob Schultz
  Med 1700 starter i løbet af en weekend, skal alle være klar, når det er deres tur. Ingen plads til slinger. Foto: Jacob Schultz
  Annonce
  Annonce
  Annonce
  Annonce
  Annonce
  Forsiden netop nu
  Leder For abonnenter

  Vores naboers mismod tiltager konstant

  Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

  Danmark

  Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

  Annonce