Annonce
Kultur

For andet år i træk holder Arla stor madfest i forbindelse med Food Festival i Aarhus.

Der er masser af smagsprøver og inspiration at hente, når Arla inviterer børn og unge til madfest i Aarhus. Arkivfoto: Jacob Vestervig

FOOD FESTIVAL: Igen i år står den på stort set al slags underholdning, masser af smag og en lang række workshops om mad og drikke, når Food Festival i Aarhus finder sted i weekenden.

Ligesom sidste år får børn og unge deres eget område, hvor mejeriselskabet Arla indbyder til en fest i festen med blandt andet bæredygtigheds-skattejagt, smagning på nye råvarer samt live dissekering af dyr for bare at nævne en brøkdel af programmet.

Det hele handler i sidste ende om mad, og med spiselige poster i et løb, med hænderne i fremstillingen og med besøg af Emil Obel, vinder af Den Store Bagedyst 2018, er målet at vække børn og unges interesse for nye råvarer og anderledes madoplevelser. Desuden at inspirere til sundere og mere bæredygtige madvaner.

- Madlavning bliver ofte noget, vi forældre vil have hurtigt overstået, fordi vi ikke orker at tvinge ungerne til at være med. Så det er virkelig vigtigt, at vi som fødevarevirksomhed hjælper med at inspirere flere børn og unge til at gå med i køkkenet, så de kommer til gryderne af egen lyst, siger Anja Sønderberg Søholm, eventchef i Arla, i en pressemeddelelse.

Området holder åbent hver dag, og der er fri adgang med billet til Food Festival. Det fulde program kan ses på Arlafoodfest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce