Annonce
Haderslev

’For at beskytte mig selv’: Rita Juhl er fratrådt som bestyrelsesformand for Sommersted Plejehjem

Sommersted Plejehjem skal have ny ledelse. Formand og næstformand har nedlagt deres hverv. Foto: Stine Hygum
De to politisk udpegede medlemmer af bestyrelsen på Sommersted Plejehjem har nedlagt deres hverv. Dermed skal byrådet udpege to nye bestyrelsesmedlemmer. I et skriv fra formand Rita Juhl til Haderslev byråd, lyder det blandt andet, at hun ønsket at beskytte sig selv.

SOMMERSTED: Rita Juhl (V) og Jan Christensen (S) har meddelt borgmesterkontoret i Haderslev, at de nedlægger deres hverv som henholdsvis formand og næstformand i bestyrelsen for Sommersted Plejehjem. Det fremgår af byrådets dagsorden for det kommende byrådsmøde.

Af de gældende vedtægter for Sommersted Plejehjem fremgår det, at byrådet skal udpege to af bestyrelsens syv medlemmer, og det er punkt to på byrådets dagsorden på tirsdag.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger meddelte Rita Juhl og Jan Christensen deres afgang i kølvandet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag aften, men borgmesterkontoret fik først den endelige bekræftelse onsdag aften.

Annonce

Årsagen til, at Rita Juhl og Jan Christensen trækker sig, fremgår af vedlagte bilag til punkter. Fra Rita Juhl lyder det:

”Af personlige årsager og for at beskytte mig selv meddeler jeg hermed, at jeg ønsker - med øjeblikkelig virkning - at udtræde af hvervet som udpeget af Haderslev Kommune til bestyrelsen på Sommersted plejehjem”.


Af personlige årsager og for at beskytte mig selv meddeler jeg hermed, at jeg ønsker - med øjeblikkelig virkning - at udtræde af hvervet som udpeget af Haderslev Kommune til bestyrelsen på Sommersted plejehjem.

Rita Juhl (V) i et brev til borgmesteren


Jan Christensens skriver næsten lige så:

”Jeg bekræfter hermed overfor Haderslev byråd, at jeg har meddelt gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe , Henrik Rønnow, at jeg mandag den 19. april ikke længere ønsker at varetage hvervet som udpeget til at repræsentere byrådet i Sommersted plejehjems bestyrelse. Jeg har samtidig meddelt at jeg samme dag udtræder af bestyrelsen for Sommersted plejehjem".

Overflødigt initiativ

Dermed bliver medlemsinitiativet fra Enhedslistens Svend Brandt om, at byrådet skulle afsætte de to medlemmer, overflødigt. Det fremsendte han søndag den 18. april sent om aftenen.

- Jeg blev først fredag bekendt med deres afgang, men hvis mit medlemsinitiativ har bidraget til deres beslutning om at gå frivilligt, så er det da fint. Det er altid det bedste, at det foregår frivilligt, siger Brandt og tilføjer:

- Jeg tror dog, at der skal mere til at rette op på plejehjemmet. Der skal gå en rum tid med kommunal ledelse.

Om det selvejende plejehjem rent faktisk bliver kommunalt, er dog uvist. Voksenudvalget har alene besluttet at undersøge, hvordan det skulle gå til, hvis plejehjemmet skulle overgå fra selvejende til kommunalt drevet.

Hvem, der eventuelt kunne tænkes at skulle overtage de ledige pladser i bestyrelsen, er også uvist.

Fra Henrik Rønnow (S) lyder det, at det skal drøftes i den socialdemokratiske gruppe mandag aften.

Borgmester H.P. Geil (V) forudser heller ikke en hurtig løsning:

- Måske skal vi lige se, hvad voksenudvalget når frem til, og mens vi gør det, skal vi lige huske på, at der er både beboere og medarbejdere, der berøres af vores beslutninger, og de skal ikke læse om dem i avisen.

Der er fra flere sider forlydender om, at der arbejdes med at få vedtaget et helt andet sæt vedtægter for driften på plejehjemmet, som sætter politikerne udenfor døren, men det ønsker ingen at kommentere på nuværende tidspunkt.

Overblik

Søndag den 18. april: Svend Brandt (EL) fremsender medlemsinitiativ om at afsætte de politisk udpegede medlemmer af Sommersted Plejehjems bestyrelse.

Mandag den 19. april: Plejehjemmets bestyrelse holder ekstraordinært bestyrelsesmøde. Efter møde sender formand Rita Juhl, der er udpeget af Venstre brev til borgmesteren om at hun trækker sig. Det er vedlagt dagsordenen. 

Onsdag den 21. april: Sent onsdag aften bekræfter næstformand Jan Christensen, der er udpeget af Socialdemokratiet, at også han trækker sig.

Torsdag den 22. april: Sendes dagsorden ud til politikerne.

Lørdag den 24. april: Skrev JydskeVestkysten en webartikel om de politisk udpegede medlemmers afgang. I den forbindelse citerede avisen de to politikeres begrundelse i sin fulde ordlyd. Fra Rita Juhl lød det: ”Af personlige årsager og for at beskytte mig selv meddeler jeg hermed, at jeg ønsker - med øjeblikkelig virkning - at udtræde af hvervet som udpeget af Haderslev Kommune til bestyrelsen på Sommersted plejehjem”.

Jan Christensens skriver næsten lige så: ”Jeg bekræfter hermed overfor Haderslev byråd, at jeg har meddelt gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe , Henrik Rønnow, at jeg mandag den 19. april ikke længere ønsker at varetage hvervet som udpeget til at repræsentere byrådet i Sommersted plejehjems bestyrelse. Jeg har samtidig meddelt at jeg samme dag udtræder af bestyrelsen for Sommersted plejehjem".

Tirsdag den 27. april: Haderslev Byråd holder møde, og her afgøres det, hvornår og hvordan og tilsyneladende om de nye medlemmer udpeges.

Annonce
Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Haderslev

Millionerne ruller ind med ny aftale: Nu kan Aarø få penge til nye boliger

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce