Annonce
forside

For den rene er alting rent

Læserbrev: Mødet med det offentlige kan for en stor gruppe mennesker være en uoverskuelig størrelse og ligefrem en angstprovokerende oplevelse - det skal man have respekt for og som offentlig myndighed være bevidst omkring.

I Haderslev Kommune har man, indtil for nyligt, rådet over en lille kontrolgruppe - en medarbejder, der har til opgave at undersøge anmeldelser på borgere. Næsten altid anonyme anmeldelser, hvor borgeren tilskrives at have gjort noget ulovligt, som foreksempel uberettiget at modtage ydelser fra det offentlige. Som oftest er disse anmeldelser en storm i et glas vand. I mange tilfælde er det tidligere samlevere, der har et horn i siden på en tidligere partner. Men uanset hvad, så undersøges disse anmeldelser, som oftest blot i form af en samtale og skrinlægges herefter igen. Der sidder jo heldigvis mennesker på begge sider af bordet - eller gør dér?

Det menneske, der skulle have varetaget kontrolgruppens funktion, kan ikke på nuværende tidspunkt passe sit arbejde på grund af en politisk motiveret hetz fra et lokalt byrådsmedlem - en hetz, som desværre også har fået konsekvenser for vedkommendes familie.

Når et menneske er i knæ, så finder man normalt empati for denne. Desværre hersker der ikke den store empati i denne sag - her nøjes man med at "hænge den kommunale medarbejder til skamme" på Facebook, så alle kan se, hvor ond et menneske vedkommende har været - uden at forholde sig til, at man kun kender historien fra et næb, som i forvejen ukritisk for lov til at pippe.

Men pyt - retfærdigheden ske fyldest - for, for den rene er alting rent!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce