Annonce
forside

For den rene er alting rent

Læserbrev: Mødet med det offentlige kan for en stor gruppe mennesker være en uoverskuelig størrelse og ligefrem en angstprovokerende oplevelse - det skal man have respekt for og som offentlig myndighed være bevidst omkring.

I Haderslev Kommune har man, indtil for nyligt, rådet over en lille kontrolgruppe - en medarbejder, der har til opgave at undersøge anmeldelser på borgere. Næsten altid anonyme anmeldelser, hvor borgeren tilskrives at have gjort noget ulovligt, som foreksempel uberettiget at modtage ydelser fra det offentlige. Som oftest er disse anmeldelser en storm i et glas vand. I mange tilfælde er det tidligere samlevere, der har et horn i siden på en tidligere partner. Men uanset hvad, så undersøges disse anmeldelser, som oftest blot i form af en samtale og skrinlægges herefter igen. Der sidder jo heldigvis mennesker på begge sider af bordet - eller gør dér?

Det menneske, der skulle have varetaget kontrolgruppens funktion, kan ikke på nuværende tidspunkt passe sit arbejde på grund af en politisk motiveret hetz fra et lokalt byrådsmedlem - en hetz, som desværre også har fået konsekvenser for vedkommendes familie.

Når et menneske er i knæ, så finder man normalt empati for denne. Desværre hersker der ikke den store empati i denne sag - her nøjes man med at "hænge den kommunale medarbejder til skamme" på Facebook, så alle kan se, hvor ond et menneske vedkommende har været - uden at forholde sig til, at man kun kender historien fra et næb, som i forvejen ukritisk for lov til at pippe.

Men pyt - retfærdigheden ske fyldest - for, for den rene er alting rent!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce