Annonce
forside

For den rene er alting rent

Læserbrev: Mødet med det offentlige kan for en stor gruppe mennesker være en uoverskuelig størrelse og ligefrem en angstprovokerende oplevelse - det skal man have respekt for og som offentlig myndighed være bevidst omkring.

I Haderslev Kommune har man, indtil for nyligt, rådet over en lille kontrolgruppe - en medarbejder, der har til opgave at undersøge anmeldelser på borgere. Næsten altid anonyme anmeldelser, hvor borgeren tilskrives at have gjort noget ulovligt, som foreksempel uberettiget at modtage ydelser fra det offentlige. Som oftest er disse anmeldelser en storm i et glas vand. I mange tilfælde er det tidligere samlevere, der har et horn i siden på en tidligere partner. Men uanset hvad, så undersøges disse anmeldelser, som oftest blot i form af en samtale og skrinlægges herefter igen. Der sidder jo heldigvis mennesker på begge sider af bordet - eller gør dér?

Det menneske, der skulle have varetaget kontrolgruppens funktion, kan ikke på nuværende tidspunkt passe sit arbejde på grund af en politisk motiveret hetz fra et lokalt byrådsmedlem - en hetz, som desværre også har fået konsekvenser for vedkommendes familie.

Når et menneske er i knæ, så finder man normalt empati for denne. Desværre hersker der ikke den store empati i denne sag - her nøjes man med at "hænge den kommunale medarbejder til skamme" på Facebook, så alle kan se, hvor ond et menneske vedkommende har været - uden at forholde sig til, at man kun kender historien fra et næb, som i forvejen ukritisk for lov til at pippe.

Men pyt - retfærdigheden ske fyldest - for, for den rene er alting rent!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce