Annonce
Tønder

For en sikkerheds skyld: Tønder terrorsikres

Terrorsikring i regnbuens farver: Fritz Krause fra Arkil Vejservice bugserer de tonstunge betonklodser på plads i Søndergade. Foto: Uwe Iwersen
"Julebyen Tønder" er blandt de arrangementer i Tønder Kommune, hvor myndighederne stiller krav om ekstra beskyttelse. Terrorsikringen med tonstunge betonklodser er derfor atter kørt i stilling.

TØNDER: Julen er pr. tradition fredens og hjerternes fest, men det går ikke altid fredeligt og hjerteligt til. I december 2016 blev et julemarked på Breitscheidplatz i hjertet af Berlin, udsat for et terrorangreb. 12 personer døde.

Siden dengang er der også i Danmark skærpet bevågenhed omkring sikkerheden ved større arrangementer. I Tønder Kommune gælder det blandt andet den årlige Tønder Festival, Klostermærken i Løgumkloster og Fåremærken i Højer. Også julemarkedet i Tønder er ifølge myndighederne blandt de begivenheder, der kræver ekstra sikkerhed.

Fredag formiddag var Fritz Krause og hans kolleger fra Arkil Vejservice i gang med at "lege" med noget, der lignede overdimensionerede legoklodser.

- De vejer 1400 kilo stykker, fortæller Fritz Krause, mens han fra morgenstunden bugserer et antal farvede klodser på plads i Søndergade. Det sker efter et sindrigt mønster, så biler ikke har mulighed for at køre igennem, men sådan at der stadig er plads til både barnevogne og kørestolsbrugere.

Annonce

Vel modtaget

Betonklodserne til terrorsikringen ejes af Tønder Kommune og stilles til rådighed for arrangører, der af myndighederne får besked på ekstra forholdsregler. Tidligere var betonklodserne grå og kedelige, i juleudgaven 2019 fremstår de i næsten alle regnbuens farver.

- Under årets festival forsøgte vi os med nogle farvede klodser. Det blev der taget godt imod, så det fortsætter vi med, siger fagchef ved vej- og parkafdelingen ved Tønder Kommune, Christian Kjær Andersen.

Ud over den farvelagte udgave, findes betonklodserne også i en lidt mere luksuriøs variant. Her har klodserne fået påmonteret nogle træbrædder, hvilket gør dem velegnet som siddebænke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce