Annonce
Erhverv

For første gang i årevis: Easyfood ender med underskud i 2020

Easyfood-direktør Flemming Paasch forventer et positivt resultat for 2021, ligesom det er planen, at der skal ansættes en-to håndfulde flere medarbejdere i det nuværende år. Foto: Søren Gylling
Coronakrisen har ramt hårdt hos brødvirksomheden Easyfood, der kommer ud af 2020 med et underskud på 2,9 millioner kroner. Administrerende direktør Flemming Paasch er dog fortrøstningsfuld og forventer igen at lande et positivt resultat i 2021.

Kolding: For første gang i mere end 10 år har brødgiganten Easyfood i 2020-regnskabet røde tal på bundlinjen. Det skyldes primært coronakrisen, der har medført, at overskuddet på 15,2 millioner kroner i 2019 er vendt til et underskud på 2,9 millioner kroner i 2020. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse forud for offentliggørelsen af regnskabet.

- Hele fundamentet for vores virksomhed er blevet ramt. Vi lever i bund og grund af at lave produkter til folk, der er sociale sammen, og til folk, der er på farten. Det er lige præcis de områder, der er blevet lukket ned. Ikke kun i Danmark, men i hele verden. Så det er hele forretningsgrundlaget, der er blevet udfordret af corona, siger administrerende direktør Flemming Paasch.

Omsætningen i 2020 lander på 274 millioner kroner mod 325 millioner kroner året før. Det er ifølge direktøren ikke tilfredsstillende, men omstændighederne taget i betragtning er man alligevel fortrøstningsfuld for 2021, hvor man forventer et positivt resultat.

Annonce

Flere kunder og ordrer

Den store optimisme skyldes blandt andet, at virksomheden trods corona ikke har mistet én eneste kunde.

- Vi har det godt i maven, selvom det er træls at komme ud med et underskud. Det er ikke sket siden 2007-2008, og det er kun anden gang, vi oplever, at vores omsætning er faldet. Sidste gang var i 2013, og ellers har vi haft vækst på tocifrede procenter hvert år. Men vi er meget fortrøstningsfulde. Vi har for eksempel ikke mistet kunder, omvendt har vi fået flere. Og så har vi rigtig meget i pipelinen. Faktisk har vi lige fået en ordre fra Hong Kong, der bekræfter, at der er gang i eksporten, siger Flemming Paasch.


Nu er vi faktisk flere ansat end før corona. Fem-seks stykker mere, og vi forventer også at skulle ansætte flere i løbet af i år. Det understreger vores optimisme, der bygger på konkrete ordrer i bogen.

Flemming Paasch, administrerende direktør


En del af 2021-planen er netop at bryde igennem på det asiatiske marked, hvor virksomheden foruden Hong Kong også har gang i samarbejder i Sydkorea og Japan.

Annonce

Ansættelser på vej

Hvor stort et overskud, der forventes i 2021, er dog endnu ikke fastlagt. Det afhænger ifølge direktøren i høj grad af, hvornår samfundet for alvor åbner igen - både i Danmark og i udlandet.

- Det er helt afhængig af nedlukningen både herhjemme og i udlandet, men vi er ret overbeviste om et positivt resultat. Vi kan dog endnu ikke sige, hvor stort det bliver. Herhjemme ser vi et lys for enden af tunnelen, hvor der også er en genåbningsplan, men det er noget vanskeligere at se ud over den danske grænse. For eksempel i Tyskland og Frankring, hvor der faktisk er kommet en tredje bølge, som de slås med lige nu, siger Flemming Paasch.

Den forventede vækst ses blandt andet også ved, at virksomheden i 2020 har sat gang i byggeriet af en tredje produktionslinje ved hovedkvarteret i Kolding. Samtidig forventer direktøren, at der vil komme flere ansættelser i 2021.

- Vores produktion og dele af funktionærerne blev sendt hjem i foråret sidste år, og samtidig måtte vi tilpasse virksomheden, hvilket betød, at vi måtte afskedige 11 mand. Men nu er vi faktisk flere ansat end før corona. Fem-seks stykker mere, og vi forventer også at skulle ansætte flere i løbet af i år. Det understreger vores optimisme, der bygger på konkrete ordrer i bogen, siger Flemming Paasch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce