Annonce
Haderslev

For første gang i mange år: Haderslev by får en ny børnehave

Rosengården skal rives ned for at give plads til en ny børnehave. Arkivfoto: Michael Mogensen
Den 50 år gamle "Rosengården" skal rives ned. Alle tanker om en ny institution ved idrætscentret er skrinlagt.

HADERSLEV: For første gang i mange år får Haderslev by en ny daginstitution, når en splinterny børnehave bliver bygget på den adresse på Thrigesvej, hvor den gamle Rosengården nu ligger.

Det er byrådets udvalg for børn og familier, der har besluttet at sætte byggeriet i gang. Dermed er alle tanker om en institution ved Haderslev Idrætscenter skrinlagt.

- Dels var der modstand imod det, og dels ville vi gerne have institutioner dér, hvor den gamle ligger. Det er en god placering, fordi der er nogle synergieffekter med institutionen ved siden af (børnehaven Havanna, Red.).

Det siger formanden for udvalget for børn og familier, Henrik Rønnow (S).

Placeringen ved idrætscenteret skabte en del debat, men Henrik Rønnow understreger, at denne mulighed kun var en af flere:

- Det var bare den, der fik mest opmærksomhed, og det var ikke nogen let placering. Der var nogle bygningsmæssige udfordringer.

En placering ved idrætscentret blev nævnt første gang i 2019, men stødte på modstand hos formanden for idrætssamvirket, Svend-Aage Dyrholm, ligesom Henrik Rønnows byrådskollega, Kjeld Thrane (K), formand for udvalget for kultur og fritid, heller var varm på ideen.

Mange unge søger mod idrætscentret for at træne, og unge vil helst være sammen med andre unge, indvendte formanden for kulturudvalget, der har det politiske ansvar for idrætscentret.

Annonce

Kostbare arealer

Svend-Aage Dyrholm mener, at byggeriet af en børnehave ville have lagt beslag på kostbare udenomsarealer herunder atletikstadion, som blandt andet bruges af den nærliggende katedralskole og andre skoler. Endelig har formanden for idrætssamvirket en ambition om at pladsen ved Haderslev Idrætscenter skal bruges til et eventuelt kommende svømmestadion.

Børnene fra Rosengården kommer dog efter al sandsynlighed til at være ved idrætscentret i en periode. Mens byggeriet af den nye børnehave står på, skal Rosengårdens børn og ansatte genhuses, og det er planen at opstille pavilloner ved centret. Det skal de to politiske udvalg tage stilling til i denne uge.

Henrik Rønnow håber meget, at byggeriet af Rosengårdens afløser kan begynde i 2022. Der er ikke sat budget på endnu, men der er afsat knap 46 millioner til nye institutioner i årene 2021-2024.

Henrik Rønnow (S): - En placering af den nye børnehave på samme adresse som den gamle er den optimale løsning. Arkivfoto: André Thorup


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce