Annonce
Haderslev

For første gang i mange år: Vojens har et fuldt bemandet menighedsråd

Haderslev Domkirke. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
43 mødte op til valgmøde i Vojens. Ikke godt nok synes kirkeværge. Vojens Kirke har et budget på 3,6 millioner. 100 deltog hos Haderslev Domsogn, og det var over forventning.
Annonce

HADERSLEV/VOJENS: For første gang i mange år har Vojens Sogn fået et fuldt besat menighedsråd. 43 dukkede op til valgmødet, men det er ikke tilfredsstillende, hvis man spørger kontaktperson for menighedsrådet, kirkeværge, Preben Holmberg:

- Jeg er glad for de 43, der dukkede op, men det er ikke mange, når man tænker på, at der er 2950 stemmeberettigede i sognet. Vojens Kirke har et budget på 3,6 millioner. Det er faktisk ganske få, der er med til at bestemme, mener Preben Holmberg.

Menighedsrådet i Vojens kommer til at bestå af Preben Holmberg, Anders Sjøgaard, Peter Skau, Peter Borch, Jette Tiedemann, Britta Simonsen, Frede Petersen og Winnie Jensen.

Jørn Sørensen og Betina Hansen er stedfortrædere.

Annonce

- Det ville være historisk

De menighedsråd, der blev valgt den 15. september, kan ikke være 100 procent sikre på resultatet. De næste fire uger er der mulighed for at opstille en liste, så der bliver afstemningsvalg.

- Men det ville være historisk, mener Preben Holmberg.

Paul Erik Brodersen, Haderslev Domsogn, er derimod godt tilfreds med deltagelsen til valgmødet, hvor 130 dukkede op:

- Jeg havde regnet med 100.

I Haderslev Domsogn kommer menighedsrådet til at bestå af Piet Schwarzenberger, Ingrid Vilslev, Paul Erik Brodersen, Hanne Frøkjær-Jensen, Mirjam Fibiger Olsen, Anders Ravn, Martin Chr. Lagoni, Torben Fyhn Holm Knudsen, Jørgen Viking, Marianne Poulin, Finn Wetter, Tine Horsted Oenschlæger, Michael Rydder, Helle S. Christiansen Meck og Lise Kåg.

Med 79 stemmer var Piet Schwarzenberger fra den tyske menighed topscorer.Jeg er glad for de 43, der dukkede op, men det er ikke mange, når man tænker på, at der er 2950 stemmeberettigede i sognet.

Preben Holmberg, Vojens Sogn


Heller ikke Paul Erik Brodersen forventer, at der vil komme ønske om et liste udefra:

- Der er valgt et bredt menighedsråd, siger han.

Hoptrup Sogn har fået følgende valgt: Peter Heissel, Solvejg Clausen, Anne Prahl Nissen, Johan Culmbach, Annette Iversen, Torben Juhl og stedfortræderne Morten Lang og Steen Eriksen.

Maugstrup Sogn fik valgt følgende:

Lis Vibeke Duus, Ulla Toft, Hanne Kathrine Juhl Nissen, Gitte Jessen Borst og Solveig Kappel, mens Morten Ramsgaard, Hanne Riedel og Kirsten Borset Johanning er stedfortrædere.

Der er 27 sogne i Haderslev Domprovsti. Menighedsrådene har på grund af den nye valgform frist frem til tirsdag den 22. september til at aflevere listerne med deres valgte til Haderslev Stift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce