Annonce
Billund

For første gang nogensinde: Venstre og Socialdemokratiet i Billund Kommune er nu lige store

Ole Marcussen (S) kan trods sit partiskifte bevare sin post i økonomiudvalget. Posten følger nemlig personen og ikke partiet, forklarer borgmester Ib Kristensen (V). Arkivfoto: John Randeris
Fordi en politiker skifter fra et parti til et andet, risikerer han eller hun ikke at miste den udvalgspost, som vedkommende hidtil har siddet på.
Annonce

Billund Kommune: For første gang nogensinde er Socialdemokratiet og Venstre nu lige store i Billund Byråd.

Ved valget i 2017 gav vælgerne ellers 10 mandater til Venstre, mens Socialdemokratiet blot fik syv. I mellemtiden er Venstres 10 mandater blevet til ni, da partiet valgte at ekskludere Lars Hansen, og da Borgerlistens to medlemmer af byrådet nu har meldt sig under Socialdemokratiets røde faner, er der pludselig ligevægt i den rød-blå vægtskål.

De nye partitilhørsforhold betyder dog ikke umiddelbart, at der skal ændres på den konstituering, der ved valgperiodens blev indgået mellem Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Dermed kan Ole Marcussen efter alt at dømme fortsætte som medlem af økonomiudvalget, mens Heidi Nielsen kan fortsætte i børneudvalget.

- Når man først har fået tildelt en plads i et udvalg, skal der være en god grund til at fjerne den igen. Posten, man har fået tildelt, følger personen og ikke partiet, siger borgmester Ib Kristensen (V).

En eventuel ændring i udvalgenes sammensætning skal altså ske på initiativ fra Socialdemokratiet.

- Socialdemokratiet kan vælge at rotere internt. Det kan de altid gøre. Hvis Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bliver enige om, at vi skal rokere om i konstitueringen, kan vi også gøre det. Men man kan ikke bare trække en ændring i konstitueringen frem, hvis der ikke er en god grund til det, og det er ikke en tilstrækkelig god grund, at nogle skifter parti, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce