Annonce
Varde

For første gang siden ulykken er Ane tilbage på hesteryg

Billedet fortæller alt. En lykkelig pige, der for første gang siden hun, i december, blev sparket i hovedet af sin hest er tilbage i sadlen. Foto: André Thorup

I december sidste år blev otteårige Ane Holbæk Madsen sparket af sin hest i hovedet. Ingen vidste om hun ville overleve. Ved springstævnet Rid for Hjertet i Varde er Ane for første gang siden ulykken tilbage på ryggen af en hest.

Varde/Sønderis: Hun har pudset sine ridestøvler. Ridebukser og jakken har hængt klar i flere dage. Håret er sat op i en hestehale.

Ane glæder sig så meget, at hun har svært ved at holde fokus, for hun er til ridestævne. Ikke som rigtig deltager, men for første gang siden ulykken, hvor hun blev sparket i hovedet af sin egen pony, skal hun nu sætte fødderne ind i stigbøjlerne og svinge sig op på hesten. Ikke hendes egen, for den solgte familien efter ulykken. Det er derimod på "Mille" en 30 år gammel og rolig pony fra Langagergaard Rideklub, der skal give Ane den gode rideoplevelse hun sådan savner og længes efter.

- Jeg har slet ikke kunnet sove i nat, fordi jeg har været så spændt på, om at nu ville gå godt i dag. Det er en ubeskrivelige milepæl. Én af mange, men denne milepæl, hvor Ane er tilbage på en hesteryg betyder noget ganske særligt ikke bare for Ane, men for hele familien, fortæller Anes mor Christina Holbæk Madsen.

Rid med hjertet

Rid med hjertet er et helt nyt ridestævne i Varde, hvis formål er at samle penge ind til velgørende formål. Et team på godt 25 frivillige har samarbejdet omkring opgaven.Initiativtager er Tommy Nielsen, formand for Langagergaard Rideklub i Varde. Alle indtægter går i år ubeskåret til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, der tager sig af børn med trivselsproblemer.

75 ryttere deltog i lørdagens springstævne. Dertil har både Varde Kommune, lokale virksomheder og sponsorer støttet arrangementet, der gav et overskud på 35.000 kroner.

Rid med Hjertet havde 75 ryttere til start i mange forskellige klasser både store og små, og det kræver en god kondi at følge trop. Foto: André Thorup

Ulykken

Den første december sidste år blev otteårige Ane ved et uheld sparket i hovedet af sin egen pony Touché. Uheldigvis havde Ane ingen ridehjelm på, hvilket betød, at hun pådrog sig et alvorligt kraniebrud. I to døgn lå hun i koma. Ingen vidste, om hun ville overleve. Men det gjorde hun og kampen tilbage til et almindeligt liv har været lang og sej. Hun kan endnu ikke klare et fuldt skoleskema, for genoptræning og hvile er stadig en stor del af Anes hverdag.

- Ane arbejder med sit sprog. Med ord og forståelse af ordene. Men det går fremad. På trods af ulykken er hun stadig vild med heste og ridning. Ligesom sin storesøster, Ida, begyndte Ane at gå til ridning som treårig. Vi er en rigtig ridefamilie, understreger Christina Holbæk Madsen.

Ane er født med to klumpfødder og kan derfor ikke gå længere ture uden at skulle aflastes i en kørestol. Før ulykken red Ane hver dag, og det var rigtig godt for mobiliteten i hendes fødder, fortæller Christina Holbæk Madsen, der her sammen med Anes far, Martin, glæder sig over at datterens første tur i sadlen blev en succes. Foto: André Thorup
Annonce

En sejr for livet

Ane har været i Guldager Rideklub flere gange efter ulykken, men ikke i nærheden af hestene. Den 26. juli skal hun på ridelejr med veninderne i rideklubben, men hun skal ikke ride. Hun deltager kun i de sociale aktiviteter. At være en del af rideklubben betyder rigtig meget for hende. Her er en stor del af hendes venner og veninder.

- Vi lovede Ane, at hun til sin 9 års fødselsdag, den 14. juli, vil kunne komme ud at ride igen. Og det løfte holder vi. Hun kan endnu ikke selv ride, men hun er blevet lovet en trækketur rundt på springbanen. Alene det, at hun har skullet finde ridestøvlerne og stævneuniformen frem igen har skabt en lykkefølelse hos vores datter, der slet ikke kan beskrive med ord. Vi er dybt taknemmelige over at arrangørerne af Rid med Hjertet gik med til at give Ane denne særlige oplevelse. Og det var vildt heldigt, at de tilmed havde en pålidelig pony, som de turde betro opgaven ovenpå den traumatiske ulykke som vores dater har været udsat for.

Med et godt greb i tøjlerne, og en uovertruffen glæde ved at være tilbage i sadlen igen, skridtede Ane Holbæk Madsen sammen med en hjælperen Line banen af.

En sejr for livet ...

Det nye ridestævne i Varde blev åbnet af borgmester Erik Buhl, der her kommer i karet sammen med to piger, der netop har afsluttet et ophold på Julemærkehjemmet i Kollund. Foto: André Thorup
Glade ridepiger på flotte heste. Initiativtageren til stævnet Tommy Nielsen kunne fortælle, at Rid md Hjertet bliver gentaget til næste år. En hovedsponsor til 2019 havde allrede meldt sig på banen. Foto: André Thorup
I flot stil kom denne lille rytter langt over forhindringen. Foto: André Thorup
Annonce
Varde For abonnenter

Afsporet byggeprojekt på remisen kæmper med at komme på banen igen

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejeres jord

Tønder

Bruger ikke vagter: Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce