Annonce
Trekantområdet

For første gang: To krydstogtskibe lægger til kaj fredag

For første gang nogensinde får Fredericia Hvn på fredag besøg af to krydstogtskibe for første gang. Det ene er det velkendte AIDAcara. PR-Foto
Krydstogtskibene MV Deutschland og AIDAcara kan lige akkurat begge være på den 370 meter lange kaj i Kanalbyen.

Fredericia: Den hidtil største krydstogtsæson i Fredericia er for længst skudt i gang med flere anløb i april. Når krydstogtskibe lægger til kaj i Fredericia, sker det vanen tro på den 370 meter lange kaj i Kanalbyen. Fredag 14. juni anløber AIDAcara og MV Deutschland, og det er første gang, at Fredericia har besøg af to krydstogtskibe på samme dag. Det oplyser Cruise Fredericia i en pressemeddelelse.

De to skibe anløber på forskellige tidspunkter og kommer til at ligge på den sædvanlige krydstogtkaj i Kanalbyen. MV Deutschland er 175 meter lang, og AIDAcara er 193 meter, og de to skibe kan begge ligge på den 370 meter lange krydstogtkaj i Kanalbyen. MV Deutschland anløber efter planen kl. 7 og AIDAcara kl. 10.

- Det er første gang, at vi tager imod to skibe på én dag, men med den stigende efterspørgsel fra krydstogtrederierne er det ikke sidste gang, at byen vil opleve flere krydstogtanløb på samme dag. 8. august 2019 får vi igen besøg af to skibe, og på grund af skibenes størrelse kommer det ene skib den dag til at ligge i Centerhavnen, oplyser cruisemanager i ADP, Line Tange i pressemeddelelsen.

Annonce

Det er første gang, at vi tager imod to skibe på én dag, men med den stigende efterspørgsel fra krydstogtrederierne er det ikke sidste gang, at byen vil opleve flere krydstogtanløb på samme dag.

Cruisemanager Line Tange

Livemusik på J.B. Nielsens Plads

Traditionen tro står der en velkomstkomité klar, når krydstogtskibene lægger til på fredag. Som sædvanligt er der musik og kanonsalut på kajen kl. 7.

Som noget nyt er der festivalstemning og livemusik på J.B. Nielsens Plads kl. 12-19.

Desuden er der gang i byen - blandt andet åbner pop-up butikkerne i Kanalbyen, der er koncert med Travelling Blind kl. 16, fokus på FNs verdensmål på Rådhuspladsen og foredrag med kok og madskribent Anne Hjernøe kl. 17.30. Den sydlige del af Gothersgade er spærret af til marked med mulighed for at gøre en god handel.

Afgang kl. 18 og 20

MV Deutschland tilhører tyske selskab Phoenix Reisen, og mange af skibets gæster hører til det ældre segment, som søger ture med historisk indhold, men også ture som er nemme at gennemføre, da mange er i en høj alder.

Skibet har 520 passagerer og 280 besætningsmedlemmer og er kendt for den tyske tv-serie "Das Traumschiff", som er filmet ombord. MV Deutschland stævnede ud fra Hamborg i sidste uge og har besøgt Sylt, Arendal, Oslo, Göteborg og Helsingør, inden det anløber Fredericia. Skibet slutter krydstogtet 15. juni i Eckernförde. Skibet ankommer kl. 7 og sejler kl. 18. AIDAcara ejes af AIDA Cruises med base i Rostock og har et publikum udelukkende bestående af tyske gæster. Der er plads til 1186 gæster, som hovedsageligt er familier og det yngre publikum. AIDAcara er på et 11 dages krydstogt, som begynder og slutter i Kiel og blandt andet besøger Tallinn, Skt. Petersborg, Stockholm, Visby og Rønne. Skibet ankommer kl. 10 og sejler kl. 20.

For Fredericia Dagblads fuldt betalende abonnenter er der mulighed for at komme med på den eksklusive rundvisning "I krydstogtgæsternes fodspor". Her giver en krydstogtguide deltagerne samme rundtur i byen, som krydstogtgæsterne får. Turen begynder kl. 15 ved Meldahls Rådhus og slutter på kajen over en kop kaffe og et stykke kage, mens der bliver vinket farvel til MV Deutschland kl. 18. Abonnenter kan melde sig til her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce