Annonce
Erhverv

For første gang: Tyskere overhaler danskere på Ribe Vikingecenter

For første gang nogensinde har danske gæster ikke været den største gruppe af nationaliteter på Ribe Vikingecenter. Arkivfoto: Annett Bruhn
For første gang nogensinde har der været flere gæster fra Tyskland end fra Danmark på Ribe Vikingecenter, der også i 2020 har en fuldtbooket arrangementskalender.

Lustrup: Hos Ribe Vikingecenter varer sæsonen typisk fra fra maj til oktober, og året 2019 var året med næstflest gæster nogensinde.

63.678 besøgende gik igennem tælleapparaterne, men en af de mere opsigtsvækkende statistikker ligger i fordelingen af gæsternes nationaliteter.

- Vi havde gæster fordelt på omkring 70 nationaliteter i sæsonen. De fire største gæstegrupper var fra Tyskland, Danmark, Holland og Belgien, men det er første gang vi har oplevet at have flere gæster fra Tyskland end Danmark, siger leder på Ribe Vikingecenter, Karen Nørgaard.

Hun forklarer, at 31 pct. af gæsterne i 2019 kom fra Tyskland, 27 pct. fra Danmark, 19. pct fra Holland, mens fem pct. var fra Belgien, og Karen Nørgaard mener, at der generelt har været en fremgang af tyske gæster i turistbranchen.

- Overnatningsbranchen, især feriehusene, så flere tyske gæster, ligesom vores tal også kan skyldes, at Legoland Billund Resort nu også markedsfører resortets tilbud i Tyskland, siger hun.

Annonce

Perlemagere

Muligheden for endnu flere gæster er så afgjort tilstede i 2020, for Ribe Vikingecenter har masser af spændende aktiviteter på plakaten.

- Der er blandt andet perlemagertræf, hvor glasperlemagere samles i Ribe. Vi skød det igang sidste år, hvor det var en succes, og vi har også uger med fokus på vikingernes sagn og fortællinger. Vi har også fokus på vikingeinspireret bålmad, uger med vikinger på islandske heste og i august er vi ramme for eventen Vikingekrigere!, hvor reenactors fra det meste af Europa invaderer stedet, siger Karen Nørgaard og uddyber, at Ribe Vikingecenter åbner 23. april med det store og traditionsrige, internationale vikingemarked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce