Annonce
Tønder

For fjerde gang: Tøjbutik i Tønder tømt for dyre mærkevarer

Frank Hoffmann viser butiksruden, der blev knust med en brosten fra gaden. Efter at være trængt ind i butikken, gik de tre tyve målrettet efter modetøj fra Hugo Boss og Tommy Hilfiger, fortæller han. Foto: Martin Franciere
Politiet står tilbage med overvågningsbilleder og signalement af to gerningsmænd efter Mr. Hoff i Storegade i Tønder onsdag morgen blev ramt af et stort indbrud.

TØNDER: Mr. Hoff i Tønders gågade blev tidligt onsdag morgen tømt for mærkevarer. Det er især mærkevaretøj fra Hugo Boss og Tommy Hilfiger, som tyvene er gået efter. Dermed er det fjerde gang, at tøjbutikken i Tønder på tre-fire år har været udsat for et stort indbrud.

- Jeg gør mere, end jeg skal, og vi er sikret, som var det Fort Knox, men alligevel tømmer de butikken. Det her koster mig med tabt fortjeneste et sted mellem 120.000 og 150.000 kroner, konstaterer ejeren af Mr. Hoff, Frank Hoffmann.

Efter de tidligere indbrud er butikken ellers blevet sikret ganske betragteligt. Og det virker: På overvågningskameraet kan Frank Hoffmann se, at tyvene måtte opgive at bryde bagdøren op med et koben.

I 10 minutter derefter er der aktivitet ude foran på gågaden, hvor det så ender med, at en brosten fra gaden smides ind gennem en af de store butiksruder.

Af overvågningsfilmen fremgår det, at tyvene løber frem og tilbage mellem en ventende Audi og butikken i et minut og to sekunder. Og så er tyvene forduftet med tyvekosterne.

Annonce
Frank Hoffmann fortæller, at ruderne nu får sat film på. Filmen forhindrer ikke, at ruderne kan knuses, men til gengæld er de så godt som uigennemtrængelige for uindbudte gæster. Foto: Martin Franciere

Tre gerningsmænd

Politiet har et signalement og en flugtbil at gå efter ovenpå indbruddet, der fandt sted klokken 04.46 onsdag morgen.

Politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer, at man har et signalement af to af de tre gerningsmænd, ligesom en årvågen borger også har bidraget med vigtige informationer om tyvenes flugtbil.

- Vi ved, at to af gerningsmændene er 180-190 centimeter høje og bar sort tøj og sorte kasketter under indbruddet. Den ene var muligvis mørk i huden. Derudover har en borger set dem stikke af i bilen. Der er tale om en sølvfarvet Audi - muligvis en Audi A6 fra 2011-2012. Bilen har en smadret bagrude og var udstyret med stjålne nummerplader, som har registreringsnummeret CA 25130, forklarer han.

Film på ruderne

Efter dette seneste indbrud er planen klar - Frank Hoffmann vil sikre sin butik yderligere: Der skal nu sættes film på butiksruderne, for at øge sikkerheden mere. Filmen kan ikke forhindre, at ruden smadres, men den gør det meget vanskeligt at trænge ind bagefter.

- Hvis de så vil ind, kan det jo altid ske gennem taget eller med en bulldozer gennem ruden, griner Frank Hoffmann, der trods oplevelsen har beholdt sit gode humør.

Som et lille kuriosum kan det her fortælles, at personalet også har måttet bruge en god del af onsdag formiddag på at få en solsort ud fra butikken. Den havde set sit snit til at flyve ind ad den smadrede butiksrude.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce