Annonce
Tarm

For mange tager chancen og kører bil med sprit i blodet

Det er især de unge mænd, som tager chancen og kører med alkohol i blodet. Arkivfoto
Sidste år sigtede Midt- og Vestjyllands Politi 130 personer for spritkørsel i juni og juli måned. Nu skal en ny kampagne og mere kontrol få bilisterne til at lade bilen stå, når de har drukket alkohol.

Ringkøbing-Skjern: Alt for mange tager chancen og kører bil, selv om de har drukket

Det viser en undersøgelse lavet af Epinion for Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Helt præcist siger 11 procent, at de har sat sig bag rattet, selv om de var usikre på, om promillen var for høj. Det er især de unge mænd, der kører bil med alkohol i blodet, mens kvinderne er langt bedre til at lade bilen stå.

De nye tal kommer samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og 72 kommuner - blandt dem Ringkøbing-Skjern - skyder en ny kampagne i gang, hvor man opfordres til at blande sig, hvis en person vil køre hjem efter en sommerfest med alkohol.

Sideløbende sætter politiet ind med ekstra spritkontrol.

Midt- og Vestjyllands Politi sigtede sidste år 130 personer for spritkørsel i det midt- og vestjyske. Når tallet er så højt i sommermånederne, skyldes det blandt andet, at folk tager bilen hjem fra grillfester, by- og havnefester, strandtrure og festivaler.

- Er man det mindste i tvivl om sin promille, så lad bilen stå. Hvert år sker der ulykker, som kunne være undgået, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce