Annonce
Varde

For meget af det gode: Sandie fik alt hvad hun kunne drømme om – og det giver spekulationer

Sandie Eis Ravn, 35 år, mor til tre, ny teamleder i sygeplejen i Varde Kommune og fra nytår også formand for udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune. PR-foto
Sandie Eis Ravn overvejer at gøre både politisk og civil karriere på fuld tid – partikammeraten AC Hoxcer Nielsen har besluttet at gå på 16 timer i sit civile job. Begge er netop blevet udvalgsformænd.

Varde: Socialdemokratiets spidskandidat Søren Laulund gik på valgnatten efter politisk indflydelse fremfor borgmesterposten.

Det jo en velsignelse, en kæmpe gave, og jeg er så taknemmelig for, at jeg får lov til at stå i det dilemma. Men det er stadigvæk et valg, jeg skal træffe. Det er en enorm glæde, iblandet spekulationer, og en familie, der er mega-stolt.

Sandie Eis Ravn

Den handel indbragte partiet posten som viceborgmester og som formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget og kultur- og fritidsudvalget.

To formandsposter der går til partiets to byrådskvinder, Sandie Eis Ravn og AC Hoxcer Nielsen – og to byrådskvinder, der har forskellige overvejelser om, hvordan de skal finde plads til den ekstra appelsin i turbanen.

Annonce

- Jeg har været i et kæmpe dilemma, siden jeg blev prikket til. Det har været en hård weekend, og jeg er stadig der, hvor jeg ikke ved, hvad det ender med i forhold til mit civile job, siger Sandie Eis Ravn.

Hun er 35 år, mor til to piger på 11 år og en på seks og for halvanden måned siden blev hun teamleder i sygeplejen i Varde Kommune:

- Jeg griber formandsposten, selvfølgelig gør jeg det. Det tilbud får jeg måske aldrig igen, men jeg kan ikke være teamleder på halv tid, så jeg skal finde ud af, hvad jeg gør. Nogle siger til mig, at hvis jeg havde været en mand, havde jeg slet ikke gjort mig de overvejelser. Peder Foldager var fuldtids halinspektør ved siden af, at han var formand for børn og læring. Mads Sørensen drev sin minkfarm, mens han var formand for kultur og fritid, så hvis de kan, kan jeg også, siger hun og fortsætter:

- Min øverste organisation siger ok til, at jeg gør begge dele, min mand og børnene siger det samme, for de siger, at de kan se, begge dele gør mig glad. Men valget skal jeg selv tage.

- Det jo en velsignelse, en kæmpe gave, og jeg er så taknemmelig for, at jeg får lov til at stå i det dilemma. Men det er stadigvæk et valg, jeg skal træffe. Det er en enorm glæde, iblandet spekulationer, og en familie, der er mega-stolt.

AC går ned i halv tid

Sandie Eis Ravns politiske veninde, Anne Catherine Hoxcer Nielsen, har truffet sin beslutning. Hun har aftalt med sin arbejdsgiver, Kriminalforsorgen i Haderslev, at hun går ned på 16 timer, for at balancere en hverdag som formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget og som enlig mor for to drenge på ti og 12 år.

Anne Catherine Hoxcer Nielsen, 36 år, mor til to, socialrådgiver i Kriminalforsorgen i Haderslev og fra nytår også formand for udvalget for Arbejdsmarked og Integration i Varde Kommune. PR-foto

- Man skal sørge for ikke at brænde sit lys i begge ender. Jeg arbejder i forvejen mere end fuld tid som politiker, så jeg skal sørge for ind imellem også at have tid til at være mor, siger hun og fortsætter:

- Men jeg vil ikke slippe mit arbejde helt, for jeg er meget glad for mit arbejde, og jeg synes, det er vigtigt at beholde sit arbejde og være ude i virkeligheden. Jeg elsker at arbejde med mennesker. Det er jo det, jeg er uddannet til.

Anne Catherine Hoxcer Nielsen er uddannet socialrådgiver og har siddet i arbejdsmarked- og integrationsudvalget i fire år, så hun er, ligesom Sandie Eis Ravn, stolt af at få den tillid, at hun nu bliver formand.

Annonce

Formanden nøjes med at blive viceborgmester

Søren Laulund, formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, bliver selv viceborgmester, og han synes, det er naturligt, han har givet formandsposterne videre.

- Fordelingen af de her pladser skal afspejle det hold, vi er i vores gruppe. På den måde har det været helt oplagt for mig, at der skulle prøves nye af på de formandsposter.

Er det ikke et ualmindeligt ydmygt træk af en politiker, der gik efter blive borgmester?

- Jeg kan godt lide det er holdpræstationer, der lykkes.

Man skal ikke se det som et tegn om, at du giver stafetten videre, så det bliver en af kvinderne, der bliver borgmesterkandidat for Socialdemokratiet næste gang?

- Nej. Jeg har en stor motivation i det resultat, vi opnåede, og jeg har lyst til at fortsætte. Men det er et par stærke piger, vi her bringer i spil. Det synes jeg er en opkvalificering af den socialdemokratiske gruppe, siger han.

Valgresultatet

Søren Laulund blev valgets topscorer med 1369 personlige stemmer.

Anne Catherine Hoxcer Nielsen fik 373 stemmer, Sandie Eis Ravn 361 stemmer. Dermed fik de 3.- og 4. flest personlige stemmer blandt socialdemokraterne - for nyvalgte Kent Ager drønede ind i byrådet med næstflest socialdemokratiske stemmer, nemlig 453.

I alt fik Socialdemokratiet 5.461 stemmer, eller 20,6 procent, og dermed seks mandater ud af byrådets 25.

Sandie Eis Ravn bliver formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Anne Catherine Hoxcer Nielsen for udvalget for Arbejdsmarked og Integration.

Socialdemokratiet får næstformandsposten i de tre udvalg, Venstre får formandsposten i: Plan og Teknik, Social og Sundhed og Børn og Læring.

JydskeVestkysten er til stede ved præsentation af de nye formandsposter på rådhuset kl. 10.00 - herefter forventer vi at kunne bringe navnene på øvrige udvalgsmedlemmer.

Annonce
Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Varde

19-årig Varde-pige blev dansk mester i boksning

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Haderslev

Baggrund: Fratelli-ønsker satte skub i Dampark-plan

Annonce