Annonce
Kolding

For ni år siden traf menighedsråd kontroversielt valg: Nu skal det ansætte ny præst igen

Formanden for menighedsrådet i Kristkirken ønsker ikke at kommentere, hvilke overvejelser man gør sig om den forestående ansættelse af en ny sognepræst i den omstridte folkekirke. Arkivfoto: Morten Pape
Efter at en af præsterne i Kristkirken har sagt op, skal menighedsrådet nu ansætte ny præst. Menighedsrådsformand ønsker ikke at kommentere, om rådet igen vil ansætte præst, der ikke vil vie fraskilte og homoseksuelle.

Kolding: Opsigelsen fra den en af de tre sognepræster i Kristkirken åbner op for et ansættelsesforløb, der formentlig vil blive ganske fulgt nøje blandt folk, der følger med i det danske kirkeliv.

Som omtalt i JydskeVestkysten tirsdag har præst i Kristkirken, Per Damgaard Pedersen, sagt op, da han fra 1. juni har fået nyt job i København, og dermed skal menighedsrådet i kirken i gang med at ansætte en ny præst.

Sidst man skulle ansætte en ny præst i Kristkirken var tilbage i 2011, hvor det netop var Per Damgaard Pedersen, der endte med at blive ansat.

Denne ansættelse gav siden anledning til masser af debat. Årsagen var, at ansættelsen betød, at der ikke var nogen af de tre præster i kirken, som ønskede at vie fraskilte.

Annonce

Fåmælt formand

Heller ikke homoseksuelle kan blive viet af nogen de tre præster, og såvel Per Damgaard Pedersen som kirkens menighedsrådsformand, Arne Nørgaard, har siden vakt opsigt med deres modstand mod kvindelige præster i folkekirken. En af de to andre præster, Michael Lerche Nygaard, har ligeledes gjort sig bemærket ved i et læserbrev at kalde homoseksualitet en synd.

Med Per Damgaard Pedersens opsigelse, skal der altså ansættes en ny præst i Kristkirken.

Menighedsrådsformand Arne Nørgaard vil ikke kommentere den kommende nyansættelse. Han oplyser, at menighedsrådet endnu ikke har drøftet den kommende ansættelse, og på spørgsmålene om, hvorvidt menighedsrådet ved Kristkirken kan finde på at ansætte en præst, der gerne vil vie fraskilte eller homoseksuelle, eller ansætte en kvindelig præst, er hans svar, at han ikke har nogen kommentarer.

Opfordring fra tidligere biskop

Da menighedsrådet i Kristkirken i 2011 stod overfor at ansætte en ny præst, fik rådet en opfordring fra den daværende biskop, Niels Henrik Arendt. Han gjorde opmærksom på, at det ville være "fornuftigt med en vis bredde i sammensætningen af præster."

Efter at et enigt menighedsråd havde ansat den nye præst, ønskede biskoppen dog ikke at blande sig i sagen.

JydskeVestkysten har i forbindelse med den aktuelle nyansættelse af en præst i Kristkirken forsøgt at få en kommentar fra både provst i Kolding Provsti, Grete Wigh-Poulsen, og biskop i Haderslev Stift, Marianne Christiansen. Dette har dog ikke været muligt i løbet af tirsdag på grund af travlhed hos de to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce