Annonce
VM HÅNDBOLD

For pokker da: Den VM-semifinale skulle danskerne have vundet

Ansigtsudtrykkene hos Kathrine Heindahl, Trine Østergaard, Louise Burgaard og Kristina Jørgensen siger alt. Danmark tabte VM-semifinalen til Frankrig og må nu nøjes med at spille bronzekamp på søndag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark var foran i stort set hele kampen, men Frankrig var skarpest i begge ender af banen, da VM-semifinalen skulle afgøres og vandt 23-22 efter et kæmpemæssigt drama.

For pokker da.

Det var så tæt på den første danske VM-finale siden 1997, som det stort set kunne være.

Men Danmark skal ikke spille finale søndag ind under aften, så nu bliver det i stedet en kamp om at få en bronzemedalje med hjem i kufferten.

Annonce

Det er selvfølgelig også noget værd, men det er en meget, meget ringe trøst, for det lykkedes nemlig lige akkurat de olympiske mestre fra Frankrig at snuppe billetten til guldkampen lige for næsen af danskerne.

Frankrig vandt semifinaledramaet i Granollers med 23-22, men det var en kamp, som Danmark skulle have vundet.

Danskerne var nemlig i fin kontrol i stort set hele kampen og havde egentlig semifinalen, hvor de gerne ville have den, men Frankrig er altså bare ikke Frankrig for ingenting.

De franske kvinder har spillet mange store kampe og vundet mange medaljer ved OL, VM og EM, og det gjorde udslaget, da det hele skulle afgøres.

Frankrig kom foran for første gang i kampen med mindre end fire minutter tilbage. Ellers havde der stået Danmark på det meste. Det blev 22-22 ved Kathrine Heindahl, men Frankrig afgjorde semifinalen med målet til 23-22.

Danmark fik et frikast efter tid, men Anne Mette Hansens skudforsøg havnede i de franske parader, og så var det afgjort. Frankrig kunne juble, mens danskerne stod som forstenede med totalt tomme blik.

Den reaktion var ikke svær at forstå. Det var næsten ikke til at bære for et dansk landshold, der har været så gruelig meget igennem, men semifinalen viste, at Danmark kan være med på allerøverste hylde.

Havde danskerne været bare en anelse køligere i slutfasen, havde det heddet VM-finale på søndag. Ærgerligt, ærgerligt, ærgerligt.

Direkte i ansigtet

Det var hamrende intenst fra første sekund – og dramaet lod heller ikke vente ret længe på sig.

Da var spillet mindre end fire minutter, da Althea Reinhardt blev ramt direkte i ansigtet.

Hun var groggy og måtte ud at sidde, men bare tre minutter var den stærke målvogter klar til at komme ind og kæmpe videre for Danmark.

Og Reinhardt var velspillende. Det samme var hendes holdkammerater. Alle var toptændte og stod skulder ved skulder i forsvaret. De kastede sig efter boldene, hvis det var nødvendigt.

På forhånd var danskerne godt klar over, at der skulle holdes et meget vågent øje med spilstyrer Grace Zaadi, der er den helt store motor og kreative kraft i det franske angrebsspil, og Pauletta Foppa inde på stregen.

Også den del af danskernes plan lykkedes til noget nær perfektion.

Sikke en attitude, sikke en energi, sikke en udvikling.

Annonce

En stor chance

Angrebsmæssigt var det meste også velovervejet, selvom der blev brændt en stor chance i ny og næ, men den slags er jo som bekendt ret ofte en del af spillet.

Men danskerne var bedst, og Frankrig kaldte til timeout godt midt i første halvleg, da en helt fantastisk spillende Line Haugsted lige havde klappet endnu en bold ind i de franske netmasker.

Det var skiftevis plus tre og plus fire mål til Danmark, hvor også fløjspillerne Lærke Nolsøe og Trine Østergaard begge stod utrolig stærkt i billedet.

De scorede, de dækkede knaldgodt op, og de fiskede begge bolde, når de franske afleveringer var bare en anelse upræcise. Det er ikke set bedre.

Også i de sidste 30 minutter var præstationen til topkarakter langt henad vejen. Det duftede af dansk sejr, da Mie Højlund med masser af power bragede igennem og bragte Danmark foran 20-17, da Nolsøe og Østergaard begge var udvist.

Annonce

Stor skarphed

Men arbejdet blev ikke gjort færdigt.

Danmark fik problemer med at bryde igennem et offensivt fransk forsvar og brændte også rigeligt med chancer, og i den modsatte ende af banen viste de olympiske mestre også stor skarphed, da det for alvor snerpede til.

Det var en semifinale, som Danmark skulle have vundet, men sådan gik det lige akkurat ikke.

For pokker da.

Kampen i tal

Danmark – Frankrig 22-23 (12-10)

Stillinger undervejs

5-2, 9-6, 11-9, 17-13, 20-20, 21-21.

Mål, Danmark: Line Haugsted 5, Anne Mette Hansen 4 (3), Mie Højlund 3, Kathrine Heindahl 2, Kristina Jørgensen 2, Trine Østergaard 2, Lærke Nolsøe 1, Louise Burgaard 1, Rikke Iversen 1.

Topscorere, Frankrig: Paulette Foppa 4, Grace Zaadi 3.

Udvisninger

Danmark 4, Frankrig 2.

Annonce
Fodbold For abonnenter

SønderjyskEs rekord-debutant fører an, når Danmark går på banen til EM: - Jeg er ikke gået efter at blive anfører, men det ligger til mig

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce