x
Annonce
112

For store forsamlinger ved pølsevogn og fodboldbaner: 28 er blevet anmeldt for at overtræde corona-restriktioner

Politiet er mere synlige i gaderne i disse dage end normalt. Arkivfoto:Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydøstjyllands Politi har på tværs af politikredsen modtaget 28 anmeldelser om, at regeringens forsamlingsforbud og krav om lukning ikke er blevet overholdt.

Kolding: Inden for de seneste to dage har Sydøstjyllands Politi modtaget 28 anmeldelser om forsamlinger, der var for store i forhold til regeringens restriktioner, eller steder, der ikke har fulgt kravet om lukning. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse, der har opgjort tallene på tværs af hele politikredsen.

Ifølge politiet drejer otte af anmeldelserne sig om steder, der ikke har fulgt kravet om lukning. Der er tale om to frisører, to værtshuse, en øjenlæge, et værtshus, en kro og en café. Samtidig er der 12 gange blevet anmeldt større forsamlinger om mennesker. Dette er sket ved en pølsevogn, en kiosk, i et firma, på skaterbaner og fodboldbaner samt i en parkeringskælder.

Annonce

De resterende otte anmeldelser omhandler generelle forespørgsler om regler, råd og vejledning i fohold til en konkret sitaution, skriver politiet.

- I de nævnte anmeldelser, som Sydøstjyllands Politi har modtaget det seneste døgn, har der i langt de fleste tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet skriver, at de har foretaget tre sigtelser, men at det ikke har været nødvendigt at give påbud. Ingen af sigtelserne er foretaget i Kolding, men politiet oplyser, at det drejer sig om en frisør i Horsens og en vandpibecafé i Vejle, hvor både ejeren og en kunde er sigtet for at overtræde adgangsforbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce