Annonce
112

For store forsamlinger ved pølsevogn og fodboldbaner: 28 er blevet anmeldt for at overtræde corona-restriktioner

Politiet er mere synlige i gaderne i disse dage end normalt. Arkivfoto:Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydøstjyllands Politi har på tværs af politikredsen modtaget 28 anmeldelser om, at regeringens forsamlingsforbud og krav om lukning ikke er blevet overholdt.
Annonce

Kolding: Inden for de seneste to dage har Sydøstjyllands Politi modtaget 28 anmeldelser om forsamlinger, der var for store i forhold til regeringens restriktioner, eller steder, der ikke har fulgt kravet om lukning. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse, der har opgjort tallene på tværs af hele politikredsen.

Ifølge politiet drejer otte af anmeldelserne sig om steder, der ikke har fulgt kravet om lukning. Der er tale om to frisører, to værtshuse, en øjenlæge, et værtshus, en kro og en café. Samtidig er der 12 gange blevet anmeldt større forsamlinger om mennesker. Dette er sket ved en pølsevogn, en kiosk, i et firma, på skaterbaner og fodboldbaner samt i en parkeringskælder.

De resterende otte anmeldelser omhandler generelle forespørgsler om regler, råd og vejledning i fohold til en konkret sitaution, skriver politiet.

- I de nævnte anmeldelser, som Sydøstjyllands Politi har modtaget det seneste døgn, har der i langt de fleste tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet skriver, at de har foretaget tre sigtelser, men at det ikke har været nødvendigt at give påbud. Ingen af sigtelserne er foretaget i Kolding, men politiet oplyser, at det drejer sig om en frisør i Horsens og en vandpibecafé i Vejle, hvor både ejeren og en kunde er sigtet for at overtræde adgangsforbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce