Annonce
Sønderborg

For varmt kebabkød udløser straf til pizzeria

Doro Pizza på Torvet i Gråsten er blevet straffet af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Dora Pizza i Gråsten har fået en sur smiley og bøde af Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg.
Annonce

Gråsten: Sur smiley og en bøde på 5.000 kroner samt en opfølgende kontrol for egen regning. Det var udfaldet af et besøg af Fødevarestyrelsen hos Doro Pizza og Restaurant på Torvet 7 i Gråsten.

Årsagen var problemer med håndtering af fødevarer - helt konkret færdigbagt kebabkød. Kontrollanten fandt to gastrobakker med kebabkød stående på et bord i bagkøkkenet.

Kernetemperaturen i kødet blev målt til 21 grader, hvilket var omtrent samme temperatur, som der var i rummet. Ejeren oplyste til kontrollanten, at kebabben var lavet dagen før, nedkølet og efterfølgende sat i et køleskab.

Ejeren oplyste samtidig, at han ved åbningen klokken 15 havde taget kødet ud af køleskabet for at skære det. Andre ting i virksomheden blandt andet en ovn, der skulle tændes, havde dog gjort, at han ikke havde skåret kødet.

- Jeg ville skære dem, men jeg blev forsinket, Jeg ved godt, at der kan opstå bakterievækst ved for høje temperaturer, lød forklaringen fra pizzeriatet, som kasserede kødet.

Fødevarestyrelsen sætter dog spørgsmålstegn ved Dora Pizza's forklaring.

Jeg ville skære dem, men jeg blev forsinket, Jeg ved godt, at der kan opstå bakterievækst ved for høje temperaturer.

Dora Pizza i Gråsten

Annonce

Også andre problemer

Kontrollanten havde 15.20 - altså 20 minutter efter ejeren siger han åbnede virksomheden - forgæves forsøgt at komme ind i pizzeriaet, men der var hverken aktivitet eller lys.

Fødevarestyrelsen køber heller ikke, at kebabkødet var blevet taget ud af køleren kort før tilsynet, der gik i gang klokken 15.45.

- Det er Fødevarestyrelsens vurdering, at gastrobakkerne må have stået uden for køl i længere tid, står der i kontrolrapporten.

Dora Pizza fik ved besøget også en indskærpelse - en slags løftet pegefinger - fordi den opbevarede drikkevarer i forrum ved toilet. Pizzeriaet fik allerede ved et besøg i maj besked om, at det måtte den ikke, men altså intet gjort.

Pizzeriaet fik også en indskærpelse, fordi virksomhedens egenkontrol og dokumentationsgennemførelse, som til enhver tid skal fremvises på Fødevarestyrelsens anmodning, ikke var i virksomheden. Ejeren oplyste de var derhjemme.

Ud over bøde og sur smiley får Dora Pizza inden længe et opfølgende besøg af Fødevarestyrelsen, der vil tjekke op på, om forholdene er bragt i orden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce